Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär

Smördegsbakelser med färskost

Idag fick jag gäster och jag bjöd på dessa till fikat.Dom gjorde succé. Så enkla att göra och så himla goda!

10 bitar
1 stor smördegsplatta (ca 250 g)
150 g färskost
1 dl florsocker (du kan minska mängden om du vill ha fyllningen mindre söt)
Rivet skal från ca 1 hel citron
2 msk saft från en färsk citron
2 tsk vaniljsocker
Ca 30 st jordgubbar
Pensling:
Jordgubbssylt
TIPS! Du kan byta ut jordgubbsylten mot smält choklad som du ringlar på bakelserna. Du kan även byta ut jordgubbarna mot andra bär som tex hallon eller blåbär.

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Dela jordgubbarna i halvor och lägg åt sidan. Blanda färskost, citronsaft, citronskal (bara det gula skalet), florsocker och vaniljsocker i en skål. Vispa med en handvisp tills allting blir ordentligt blandat. Skär smördegsplattan i 10 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Bred färskoströran på smördegen. Lägg jordgubbarna över. Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills smördegen blir frasig. Låt svalna och pensla sedan lite jordgubbssylt över. Enkelt och supergott!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply