Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär/ Paj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås.

Ca 10 portioner
Smuldeg:
150 g smör, skär i kuber
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Fyllning:
3-4 st rabarber (ca 400 g)
300 g jordgubbar (färska eller djupfrysta)
1 dl socker (du kan halvera mängden)
1,5 msk potatismjöl eller majsstärkelse

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Börja med smuldegen. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll i smörkuberna och blanda tills du får en smuldeg. Bäst blir det att köra det några varv i matberedaren. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke. Häll sedan i en pajform, strö över smultäcket. Grädda pajen längst ner i ugnen ca 20 min. Servera pajen med glass eller vaniljsås.

  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 − 7 =