Grytor/ Kyckling/ Potatis/ Sydamerikanskt

Spansk kycklinglåda med chorizo

Spansk kyckling

Mat som sköter sig själv i ugnen är både bekvämt och gott. Detta är en rätt som verkligen är en stor hit hos barnen. Korv, potatis och kyckling i en och samma blandning, kan inte gå fel. Om du vill ha sting i kycklinglådan kan du ha i en stark och kryddig korv, gärna chorizo.
6 portioner Spansk kycklinglåda
8 st kycklingklubbor
2 kryddiga korvar (gärna chorizo)
500 g potatis
2 lökar
1 apelsin
2 msk torkad oregano
Salt & peppar
Ca 0,5 dl olivolja

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Tvätta och dela potatisarna i mitten, hacka löken till strimmor och skär korven i tjocka slantar. Lägg allting på en ugnsplåt, strö över salt, peppar, och olivolja. Rör om så allting täcks med oljan och kryddorna. Strö över oregano och riv sedan skalet från apelsinen över allting, få inte med det vita från skalet för då blir det beskt. Baka mitt i ugnen i ca 45-60 min, tills kycklingen är genomstekt. Klart! Strö gärna på finhackad koriander och servera med en läcker sallad. IMG_5326
IMG_5418

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Pablo - Soleado.se
    04/04/2016 at 11:24

    Hej Zeina!

    Det här receptet med ris är jättepopulär i Andalucia i våren.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

  • Reply
    Camilla
    13/01/2017 at 18:57

    Jättegott, men saknar en sås till den .

  • Leave a Reply

    4 × fem =