En mättande klassiker, spenatsoppa med ägghalva. Jag tillsätter lite potatis i soppan för att göra den lite matigare och kryddar den med en gnutta spiskummin. Vid servering strör jag på rostad lök eller frön för att få lite “crunch” i rätten. Ägghalvan är pricken över! Fantastiskt gott och en favorit här hemma hos oss.

spenatsoppa

4-6 portioner spenatsoppa
2 potatisar
1/2 purjolök
500 g fryst spenat
2 dl grädde
Ca 2 dl vatten
Buljong (vegeta, soya, hönsbuljong eller grönsaksbuljong, ta det du gillar)
0,5 tsk spiskummin (valfritt)
Svartpeppar

Gör såhär:
Skär potatisen och purjolöken i bitar, spelar ingen roll hur för soppan ska mixas. Fräs några minuter i smör eller olja. Tillsätt vatten, buljongen och spenaten. Koka upp och låt puttra i ca 20 min. Häll i grädden, peppar och spiskummin, låt koka i ytterligare 10 min. Mixa med stavmixer och koka i 5 min till. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera med en ägghalva och strö på rostad lök eller frön.
butter chicken-7

Kopiera