Grönsaker/ Libanesiskt/ Vegetariskt

Syrlig sallad med mynta

En fräsch och syrlig sallad med mynta och citron. En klassisk sallad som oftast serveras till de flesta libanesiska rätter. Om man gillar vitlök kan man ha i det i dressingen.
1 stor skål sallad, 6-8 portioner
1 isbergssallad
2 tomater
1 gurka
1-2 citroner (justera syra efter smak)
1 msk torkad mynta
3-4 msk olivolja
Salt
Valfri tillsättning:
1 pressad vitlöksklyfta

Gör såhär:
Hacka salladen och skölj den. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 30 min. Sila sedan av, perfekt om du har en salladsslunga och kör salladen några varv tills du får bort överflödig vätska.Annars kan du låta salladen rinna av en stund i silen. Hacka tomaterna och gurkan, låt rinna av i en sil. Blanda ihop en dressing av pressad citron, olivolja, mynta, salt och eventuellt vitlök. Lägg de väl avrunna grönsakerna i en skål, häll över dressingen och blanda. Servera med maten.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 + åtta =