Grytor/ Husmanskost/ Irak/ Kurdistan/ Kyckling

Tapsi med kyckling

Tapsi är en fantastisk kurdisk rätt med läckra smaker. En god gryta med grönsaker som tillagas i ugn. Tapsi kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk och är lika god att serveras med ris, bröd eller bulgur.

6 portioner
1,5 kg kycklingklubbor
Olja till stekning
Marinad till kyckling:
0,5 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk sju kryddor
0,5 tsk curry
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Grönsaker:
2 st aubergine
3 st potatisar
2 st paprikor
1 st lök
1 st tomat
Tomatsås:
5-6 msk tomatpuré
6 dl kokhett vatten
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk sju kryddor
1 st kycklingbuljongtärningar
Salt & svartpeppar

RECEPT PÅ VEGETARISK TAPSI HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till kycklingmarinaden. Pensla marinaden på kycklingen och låt stå medan du förbereder grönsakerna.

Skala auberginerna randiga, skala potatisarna. Hacka alla grönsaker i bitar. Hetta upp olja och stek potatisarna gyllene, låt rinna av på papper. Stek auberginerna 1-2 minuter på varje sida och låt rinna av på papper.

Värm ugnen till 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Varva kycklingen och alla grönsaker i en ugnsform eller långpanna. Häll över tomatsåsen. Baka tapsin mitt i ugnen i ca 20-30. Ta ut formen från ugnen och täck sedan med alaminiumfolie, baka i ytterligare 60 min. Servera tapsin med ris, bulgur eller bröd.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett + 4 =