Tapsi med kyckling

Tapsi är en fantastisk kurdisk rätt med läckra smaker. En god gryta med grönsaker som tillagas i ugn. Tapsi kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk och är lika god att serveras med ris, bröd eller bulgur.

6 portioner
1,5 kg kycklingklubbor
Olja till stekning
Marinad till kyckling:
0,5 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk sju kryddor
0,5 tsk curry
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Grönsaker:
2 st aubergine
3 st potatisar
2 st paprikor
1 st lök
1 st tomat
Tomatsås:
5-6 msk tomatpuré
6 dl kokhett vatten
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk sju kryddor
1 st kycklingbuljongtärningar
Salt & svartpeppar

RECEPT PÅ VEGETARISK TAPSI HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till kycklingmarinaden. Pensla marinaden på kycklingen och låt stå medan du förbereder grönsakerna.

Skala auberginerna randiga, skala potatisarna. Hacka alla grönsaker i bitar. Hetta upp olja och stek potatisarna gyllene, låt rinna av på papper. Stek auberginerna 1-2 minuter på varje sida och låt rinna av på papper.

Värm ugnen till 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Varva kycklingen och alla grönsaker i en ugnsform eller långpanna. Häll över tomatsåsen. Baka tapsin mitt i ugnen i ca 20-30. Ta ut formen från ugnen och täck sedan med alaminiumfolie, baka i ytterligare 60 min. Servera tapsin med ris, bulgur eller bröd.

Join the Conversation

  1. Vilka härliga recept du har, bästa bloggen nånsin! Vill bara fråga dig var har du köpt formen du tillagat tapsi i?

  2. Annika Brinkberg Lapidus says:

    Första receptet : Kyckling tapsi 10/10 poäng. Balanserad härlig mustig smak ! Tack !

  3. Berit says:

    Hejsa Lavede denne ret i aftes, den smager så englene synger. Tusind tak for en god opskrift og en fantastisk side. jeg vil helt sikkert lave meget mad efter dine opskrifter.

    VH Berit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close