Grytor/ Indien/ Kyckling/ Vegetariskt

Tikka masala med kyckling eller oumph

Underbar gryta med fantastiska smaker. Lika god att tillagas med kyckling eller oumph om man vill ha den vegetarisk. Servera gärna med naan eller ris. Gör man grytan utan chili är den även en favorit hos barnen. 

4 portioner tikka masala
Marinad:
900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
1 tsk svartpeppar
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 tsk salt
Tomatsåsen:
1 pkt krossad tomat (400 g)
4 msk tomatpuré
3 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 färsk chili (om du gillar hetta)
2 tsk spiskummin
1 tsk mald bockhornsklöver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
0,5 tsk gurkmeja
Salt
Olja till stekning

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i bitar om du använder det. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling eller oumph. Täck med plast och låt marineras 1-2 timmar i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.

Hacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Vänd i kycklingen/oumph tillsammans med yoghurtmarinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min. Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Garnera med hackad koriander och servera med ris eller naan. Recept på vitlöksnaan hittar du HÄR! och vanligt naan HÄR! 

20161024_141115-01
20161024_141214-0120161024_141814-01

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna
    14/11/2016 at 19:05

    Tack för receptet Zeina! Vi blev helt hänförda vid kvällens middag! Bättre än så här blir det inte, tusen tack!! Du är verkligen en stor inspiration med din globala blogg! Hittade hit först i helgen, men har redan hunnit prova Chili cheese bröden, som även de var en fullpoängare. Mums!

  • Reply
    Ulla
    23/02/2017 at 09:32

    Så gott det ser ut. Det ska vi prova! Jag blir så inspirerad av alla dina recept. Stort tack!

  • Leave a Reply

    10 − 1 =