Tikka masala med kyckling eller oumph

Underbar gryta med fantastiska smaker. Lika god att tillagas med kyckling eller oumph om man vill ha den vegetarisk. Servera gärna med naan eller ris. Gör man grytan utan chili är den även en favorit hos barnen.  

4 portioner tikka masala
Marinad:
900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
1 tsk svartpeppar
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 tsk salt
Tomatsåsen:
1 pkt krossad tomat (400 g)
4 msk tomatpuré
3 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 färsk chili (om du gillar hetta)
2 tsk spiskummin
1 tsk mald bockhornsklöver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
0,5 tsk gurkmeja
Salt
Olja till stekning

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i bitar om du använder det. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling eller oumph. Täck med plast och låt marineras 1-2 timmar i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.

Hacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Vänd i kycklingen/oumph tillsammans med yoghurtmarinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min. Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Garnera med hackad koriander och servera med ris eller naan. Recept på vitlöksnaan hittar du HÄR! och vanligt naan HÄR! 

20161024_141115-01
20161024_141214-0120161024_141814-01

Join the Conversation

  1. Tack för receptet Zeina! Vi blev helt hänförda vid kvällens middag! Bättre än så här blir det inte, tusen tack!! Du är verkligen en stor inspiration med din globala blogg! Hittade hit först i helgen, men har redan hunnit prova Chili cheese bröden, som även de var en fullpoängare. Mums!

  2. Så gott det ser ut. Det ska vi prova! Jag blir så inspirerad av alla dina recept. Stort tack!

  3. Lagade det här receptet i veckan och det blev succé vid middagsbordet. Tack snälla för det fina receptet som också visade sig vara väldigt enkelt!

  4. Supergod! Tack för alla fina recept du lägger upp.

  5. Maria Wessling says:

    Bjöd familj på indisk mors-dag-middag. Alla älskade maten; kyckling tillagad av en vegetarian, som inte kan smaka av maten… är dessutom en receptslav, vilket i det här fallet är framgångsfaktorn! Alla recept av Zeina som jag provat är klockrena och perfekta som de är! Gjorde Butter Halloumi till mig själv; alltid gott! De hemmagjorda naan-bröden var både godare och betydligt billigare än de vacuumförpackade i mataffären 😉 Tipsar om dig till alla jag känner! <3

  6. Dania says:

    Hej! Jag undrar om man kan ersätta den turkiska yoghurten med den grekiska?

    1. Zeina Author says:

      Hej! Absolut, det funkar jättebra 😀

  7. Amila Nilsson says:

    Lagades ikväll!! Helt fantastiskt! Jag hade i dock lite socker för att bryta ner lite.

  8. Jenny says:

    Hej, Detta var super gott! Vad tror du, går det att göra denna rätt i förväg och frysa den?

  9. Anonym says:

    Hej vi vill ha naN

  10. Anonym says:

    Så gott! Jag har i en matsked socker, marinerar i kvarg och halverar grädden för att dra ned på fettet. Så gott!

  11. Wow!! Aldri laget dette før, men det ble helt fantastisk! Takk for oppskrift

Lämna ett svar till Ulla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close