Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Italien

Tiramisu

Fantastisk tiramisu gjort på mitt vis utan likör. Krämig och ljuvligt god! Förbered den gärna dagen innan servering för godast smak och bäst konsistens på tiramisun.

Recept på marängerna hittar du HÄR!
Recept på kladdkaka hittar du HÄR!

Ca 14-15 bitar tiramisu
500 g mascarpone
Ca 300 g savoiardikex
6 st äggulor
2,5 dl socker
3 dl vispgrädde
Ca 1,5 dl kaffe eller espresso (jag använder vanligt bryggkaffe)
0,5 tsk vaniljsocker
Ca 1 msk kakao

Gör såhär:
Brygg kaffet starkare än vanligt, låt sedan kaffet kallna helt. Vispa grädden fast och fluffig.

Lägg äggulorna och socker i en värmetålig skål. Ställ skålen över varmt vattenbad i en kastrull. Vispa under ständig omrörning över värme i ca 5-7 min, tills såsen tjocknar och blir ljusare i färgen. Ta försiktigt bort skålen från värmen, lägg i en annan skål och låt kallna. Vispa sedan krämen med elvisp några sekunder. Vänd i mascarponen och vispa snabbt ihop med krämen. Tillsätt grädden och vänd allting med en slickepott.

Smaksätt kaffet med 0,5 tsk vaniljsocker. Doppa kex i kaffet, du ska inte dränka kexen i kaffet utan doppa snabbt i ca 1-2 sekunder. Lägg ett lager kex i botten av en mellanstor form. Bred hälften av krämen över kexen. Doppa resterande kex i kaffe och lägg ett lager kex över krämen. Toppa med resterande kräm och ställ tiramisun i kylen, låt stelna i minst 6 timmar, gärna till nästa dag. Pudra kakao över tiramisun innan servering.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    N
    07/08/2017 at 10:25

    Hej!

    Undrade en sak, ska grädden vara vispad när man lägger i den i krämen?

    • Reply
      Zeina
      09/08/2017 at 09:48

      Stämmer bra, den ska vispas fluffig, står i början av receptet. Lycka till. Kram /Zeina

    Leave a Reply

    ett × två =