En fräsig tomatsoppa som toppas med knaperstekt halloumi. God mat behöver varken vara dyr eller avancerad och denna soppa är ett gott exempel på det. Gör gärna dubbelsats när du ändå är på G, den går åt och man tar sig gärna en extra portion. Mina barn gillar makaroner i soppan, så jag kokar lite bredvid och blandar i det i deras tallrik vid servering.
Tomatsoppa
Tomatsoppa, 4 portioner
3 st selleristjälkar
1 röd- eller gullök
2 morötter
1 pkt krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapuré eller paprikapulver
2 buljongtärningar (valfri sort) eller salt
2 msk basilika,torkad eller färsk
5-7 dl vatten
1 tsk socker eller balsamvinäger (sötman stärker tomatsmaken)
Halloumikrutonger:
1 pkt halloumi (ca 200 g)
2 msk oliv- eller rapsolja

Gör såhär:
Tomatsoppan: Hacka grönsakerna. Stek först löken i olja, tillsätt sedan selleri och morot. Fräs en stund under omrörning. Lägg i tomat och paprikapure/pulver, rör om och fräs 1 minut. Häll över hett vatten, krossad tomat och kryddorna. Låt koka upp och puttra i 30 min. Du kan välja om du vill mixa soppan slät eller servera den med bitar i.

Halloumikrutonger: Skär osten i tärningar. Hetta upp oljan och stek dem gyllene under omrörning, tar ca 1 min. Du kan smaksätta krutongerna med lite vitlökspulver, salladskrydda eller torkade örter om du vill det. Toppa soppan direkt med halloumin efter stekning.
Fotor_145345503239054
Tomatsoppa
Fotor_145345512698068Tomatsoppa

Kopiera