Läcker tonfisk rulle som är en given succé. Den brukar jag bjuda på när jag får gäster tillsammans med en god sallad. Den är lika populär varje gång. Perfekt att servera på buffén, som lunch eller middag. Den påminner om crepes, degen är lite som ugnspannkaka fast tunnare. Lika god att avnjutas kall som varm. Detta recept är ett av de första som jag laddade upp på bloggen, har uppdaterat den så den får komma fram igen, den låg allra längst bak i receptregistret. 
tonfiskrulle-7

1 stor rulle, ca 10 bitar, 5 portioner
Fyllningen:
2 burkar tonfisk i vatten
1 halv purjolök
1 röd paprika
3 dl cremefraice (valfri fetthalt)
2 msk dill, färsk eller djupfryst
2 msk citronsaft
Salt & peppar
Degen
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Tvätta och finhacka grönsakerna, blanda alla ingredienserna till fyllningen. Ställ sedan i kylen medan du gör degen.

Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfri smet. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje några sekunder.Bred sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, degen påminner om ugnspannkaka men är tunnare. Ta ut från ugnen och vänd sedan upp och ner, dra av bakplåtspappret. Bred på fyllningen och rulla som en rulltårta. Hit kan du förbereda rätten dagen innan den ska tillagas om du vill. Plasta in och förvara i kylen om den ska lagas vid ett senare tillfälle. Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen på 200° i ca 10 min. Servera med en god sallad, kan avnjutas både kall eller varm!
t2
t1320160726_115842-0120160726_120103-01tonfiskrulle-6  tonfiskrulle-8

Kopiera