Ägg/ Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Huvudrätt

Tonfiskrulle- En perfekt bufférätt

Läcker tonfisk rulle som är en given succé. Den brukar jag bjuda på när jag får gäster tillsammans med en god sallad. Den är lika populär varje gång. Perfekt att servera på buffén, som lunch eller middag. Den påminner om crepes, degen är lite som ugnspannkaka fast tunnare. Lika god att avnjutas kall som varm. Detta recept är ett av de första som jag laddade upp på bloggen, har uppdaterat den så den får komma fram igen, den låg allra längst bak i receptregistret. 
tonfiskrulle-7

1 stor rulle, ca 10 bitar, 5 portioner
Fyllningen:
2 burkar tonfisk i vatten
1 halv purjolök
1 röd paprika
3 dl cremefraice (valfri fetthalt)
2 msk dill, färsk eller djupfryst
2 msk citronsaft
Salt & peppar
Degen
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Tvätta och finhacka grönsakerna, blanda alla ingredienserna till fyllningen. Ställ sedan i kylen medan du gör degen.

Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfri smet. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje några sekunder.Bred sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, degen påminner om ugnspannkaka men är tunnare. Ta ut från ugnen och vänd sedan upp och ner, dra av bakplåtspappret. Bred på fyllningen och rulla som en rulltårta. Hit kan du förbereda rätten dagen innan den ska tillagas om du vill. Plasta in och förvara i kylen om den ska lagas vid ett senare tillfälle. Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen på 200° i ca 10 min. Servera med en god sallad, kan avnjutas både kall eller varm!
t2
t1320160726_115842-0120160726_120103-01tonfiskrulle-6  tonfiskrulle-8

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Slavica
    26/07/2016 at 17:32

    Ser så gott ut!❤️

    • Reply
      Zeina
      31/07/2016 at 11:19

      Dian Slavica, tack så jätte mycket. Kram 😀

      • Reply
        Slavica
        31/07/2016 at 23:37

        ❤️

  • Reply
    Christina
    02/08/2016 at 19:33

    Fantastiskt god!

    • Reply
      Zeina
      07/08/2016 at 23:17

      Så skoj att du var nöjd ❤

  • Reply
    Kent
    04/08/2016 at 10:43

    Jag är en 61årig svensk som verkligen har testat dina goda recept och älskar din matlagning du borde vara på tv i stället för herr Moberg.

    • Reply
      Zeina
      07/08/2016 at 23:20

      Åh så glad jag blir nu vilken fin komplimang ❤tusen tack

  • Reply
    Ulla-carin
    18/01/2017 at 11:54

    vill gärna göra din tonfiskrulle men inte med mjöl. Vad ska jag ta istället, mandelmjöl, fiberhusk ??

    • Reply
      Zeina
      19/01/2017 at 23:11

      Hej,
      Jag har tyvärr inte testat att baka den utan mjöl, vågar inte svara på vad du kan ta istället. Lycka till och hoppas att du lyckas få till ett bra recept. Kram

  • Reply
    Maria
    03/03/2017 at 19:36

    Tonfiskrullen ser fantastiskt god ut…..och alla andra fantastiska rätter du gör och presenterar så fint. Lycka till!!

  • Reply
    Matsedel 14 - ZEINAS KITCHEN
    07/05/2017 at 16:29

    […] Fisk Smarrig tonfiskrulle. Vegetariskt alternativ Halloumi […]

  • Leave a Reply

    fyra × 4 =