Buffé/ Sallader/ Veganskt/ Vegetariskt

Treveckorssallad med rödkål

Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR! Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön. Alltså det blev MAGISKT! Så fantastiskt gott! Om du vill kan du servera salladen som den är eller piffa upp den med grönkål. Urläckert!
Ca 10 portioner
1,5 kg rödkål
1 rödlök
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (sockret ger en god sötma och förlänger hållbarheten på salladen)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk senapsfrön (gula eller bruna funkar bra)
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Valfri tillsättning vid servering:
250 g grönkål
2 äpplen eller valfria citrusfrukter (tex blodapelsin, grape, apelsin eller satsumas)
1 dl grovhackade sötmandlar, pekannötter eller valnötter

Gör såhär:
Strimla rödkålen, gärna i matberedaren eller med en mandolin. Hacka löken i tunna strimlor. Lägg kål och lök i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt dressingen sjuda på  låg värme i 2 min. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig fint i kylen upp till 3 veckor.

Om du vill kan du servera salladen direkt ur burken eller så kan du piffa upp den. Riv eller hacka grönkålsbladen i bitar. Filea citrusfrukterna eller hacka äpplena i tunna klyftor. Lägg grönkålsbladen i en bunke, lägg rödkålssalladen över, blanda allting ordentligt. Lägg salladen på ett fat och toppa med frukt och nötter. Servera!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sophie Rapp
    05/12/2018 at 21:06

    Tack för ett gott recept . Enkelt att göra

  • Leave a Reply