Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär/ Ost

Tropisk cheesecake med ananas & kokos

En frisk och fräsch cheesecake med smak av ananas, kokos och lime. Drömgod och busenkel att laga. Ingen ugn behövs och du rör enkelt ihop den på ett kick!

10 bitar
12 st digestivekex
Ananasfyllning
300 g färskost
100 g smör
2 dl florsocker
Saften från en 0,5 lime
2 tsk vaniljsocker
2 dl riven kokos
Ca 2 dl finhackad ananas (färsk eller konserverad ananas funkar. Jag tog konserverad ananas)
Garnering (valfritt):
2 dl vispad grädde
Lime- och ananaskivor

Recept på kokos och ananastårta hittar du HÄR!

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Se till att smöret är mjukt, värm det i mikron några sekunder utan att det smälter. Vispa samman alla ingredienser, förutom kokosen och ananas, till en jämn smet. Hacka ananasen i små bitar. Om du använder ananas på burk så pressar du försiktigt ur lite vätska med händerna från ananasen, annars kommer fyllningen bli vattnig. Rör sedan i kokosen och ananasen i fyllningen. Låt stå i rumstemperatur medans du förbereder kexen.

Smula sönder kexen till små smulor i en mixer eller banka dem med en brödkavel. Lägg hälften av kexsmulorna i en springform, ca 24 cm. Häll ananasfyllningen över kexsmulorna och bred den jämnt i formen. Strö resten av kexsmulorna över fyllningen. Ställ cheesecaken i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Garnera gärna med grädde, ananas och limeskivor.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply