Bröd/ Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Mezza/ Nordafrika/ Smörgåsar/Baguetter

Tunisisk Fricasse

Fricasse är en traditionell tunisisk maträtt. Små friterade bröd som fylls med tonfisk, potatis, och grönsaker. Påminner lite om langos. Det är ett riktigt street food som säljs i vart och vartannat hörn i Tunisien. Mycket gott att servera som en hel middag eller som en aptitretare innan maten.
13

Fricasse, ca 14 st bröd
Degen:
2 dl ljummet vatten
0,5 jäst eller 1 tsk torrjäst
1 ägg
Ca 7 dl vetemjöl
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
Fritering
Matolja, tex Rapsolja
Förslag på tillbehör hackade i strimlor:
Kokt potatis, kokt ägg, lök, tomat, ättiksgurka, oliver
Stark Harissa eller Salata Mishwiya- recept HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummet vatten och låt stå i 10 min. Lägg i övriga ingredienser till degen och knåda den smidig en bra stund. Täck bunken med plastpåse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölad bakbord och tryck ut ca 14 degbitar.
Rulla varje bit till avlånga bröd på ca 10 cm i längden, platta till dem lite och täck med bakduk. Låt jäsa i 30 min.

Hetta upp olja i en vid stekpanna/kastrull, ca 180°. Fritera bröden gyllene, ca 2-3 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera. De är godast nylagade men kan även serveras vid senare tillfälle. Bröden kan ätas varma eller kalla.
4
567

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × 1 =