Fricasse är en traditionell tunisisk maträtt. Små friterade bröd som fylls med tonfisk, potatis, och grönsaker. Påminner lite om langos. Det är ett riktigt street food som säljs i vart och vartannat hörn i Tunisien. Mycket gott att servera som en hel middag eller som en aptitretare innan maten.
13

Fricasse, ca 14 st bröd
Degen:
2 dl ljummet vatten
0,5 jäst eller 1 tsk torrjäst
1 ägg
Ca 7 dl vetemjöl
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
Fritering
Matolja, tex Rapsolja
Förslag på tillbehör hackade i strimlor:
Kokt potatis, kokt ägg, lök, tomat, ättiksgurka, oliver
Stark Harissa eller Salata Mishwiya- recept HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummet vatten och låt stå i 10 min. Lägg i övriga ingredienser till degen och knåda den smidig en bra stund. Täck bunken med plastpåse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölad bakbord och tryck ut ca 14 degbitar.
Rulla varje bit till avlånga bröd på ca 10 cm i längden, platta till dem lite och täck med bakduk. Låt jäsa i 30 min.

Hetta upp olja i en vid stekpanna/kastrull, ca 180°. Fritera bröden gyllene, ca 2-3 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera. De är godast nylagade men kan även serveras vid senare tillfälle. Bröden kan ätas varma eller kalla.
4
567

Kopiera