Tunisisk Fricasse

Fricasse är en traditionell tunisisk maträtt. Små friterade bröd som fylls med tonfisk, potatis, och grönsaker. Påminner lite om langos. Det är ett riktigt street food som säljs i vart och vartannat hörn i Tunisien. Supergott att servera som en hel middag eller som en aptitretare innan maten.

Fricasse, ca 14 st bröd
Degen:
2 dl ljummet vatten
20 g färsk jäst eller 1 tsk torrjäst
1 ägg
Ca 6-7 dl vetemjöl
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
Fritering
Matolja, tex Rapsolja
Förslag på tillbehör:
Tonfisk, kokt potatis, kokt ägg, lök, tomat, ättiksgurka, oliver
Stark harissa eller salata mishwiya- recept HÄR!

Recept på langos hittar du HÄR! och dubbels från Trinidad och Tobago HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummet vatten och låt stå i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda den smidig en bra stund. Täck bunken med plastpåse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölad bakbord och dela degen i 12-14 bitar.

Rulla varje bit till avlånga bröd på ca 10 cm i längden, platta till dem lite och täck med bakduk. Låt jäsa i 30 min.
Hetta upp olja i en vid stekpanna/kastrull, ca 180°. Fritera bröden gyllene, ca 2-3 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera. De är godast nylfriterade men kan även serveras vid senare tillfälle. Bröden kan ätas varma eller kalla.

Join the Conversation

  1. Houda says:

    Hej Zeina! Tack för dina recept:)
    Jag använde 1 tsk torrjäst och det kändes alldeles för lite menar du kanske 2 tsk torrjäst?

  2. Samar says:

    Vad menas med 0,5 jäst? Tolkar det som ett halv paket färskt jäst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close