Fisk & Skaldjur

Ugnsbakad lax med smör och vitlök

Saftig, supergod och lättlagad lax som sköter sig själv i ugnen. Laxen är penslad med en god marinad med smak av smör, vitlök, citron, persilja och en gnutta sötma från honung. Riktigt gott att servera laxen med fetaostkräm, citronsås eller kall dillsås. Du hittar fler goda reecept på ugnsbakad laxsida HÄR! och HÄR!

6 portioner
ca 1,5 kg laxsida
50 g smör
2 msk honung
3 st vitlöksklyftor
4 msk finhackad persilja
Rivet skal från en citron (endast det gula)
Salt & peppar
Garnering:
Citronskivor
Finhackad gräslök

Gör såhär:
Värm ugnen till 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt pressad/riven vitlök, rivet skal från en citron, honung, persilja salt och peppar. Blanda allting ordentligt. Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt. Pensla laxen med marinaden. Vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Jag gör så för att safterna och kryddorna inte ska rinna ut i plåten. Toppa laxen med citronskivor och baka sedan mitt i ugnen i ca i ca 30 min.  Ta ut från ugnen, garnera laxen med finhackad gräslök och servera med önskat tillbehör. Vi åt fetaostkräm, kokt potatis och sparris bredvid.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lena Hammarström
    04/07/2018 at 18:41

    Hej! Lagade den ugnsbakade laxen i 180 gr och den blev jättegod men jag fick inte den fina ytan på den som du har på bilden. Kör du lite grill på slutet eller?

  • Leave a Reply