Ugnspannkaka är favorit som passar lika bra till frukost, lunch, mellanmål, efterrätt eller att packa ner i matsäcken. Så enkelt men ack så gott!
ugnspannkaka-3

Recept, 1 långpanna
4 dl mjöl
0.5 tsk salt
1 tsk socker (kan uteslutas)
8 dl mjölk
4 st ägg
1 msk smör till smörjning av långpanna
TIPS! Om du vill servera pannkakan som efterrätt är det gott att ha 2 tsk vaniljsocker i smeten.

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet. Vispa sedan i äggen. Häll smeten i smord långpanna ca 30×40 cm. Smörj ordentligt och mjöla lite så den inte fastnar. Eller lägg bakplåtspapper på den smorda plåten, smöret får bakpappret att fastna bättre. Grädda i mitten av ugnen  i ca 20-30 min. Pannkakan kommer att svälla upp i ugnen och sedan sjunka igen. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Skär upp i bitar och servera med sylt eller bär. Lättvispad grädde till är mums!
Fotor_144568130543655Fotor_144568140113136
Fotor_144568136682522Fotor_144568318928842ugnspannkaka

Kopiera