Asien/ Buffé/ Grönsaker/ Vegetariskt

Vårrullar med glasnudlar

Fantastiskt goda små vårrullar som kan serveras som en förrätt eller tilltugg till maten. God fyllning med glasnudlar och grönsaker. Läckra smaker från det thailändska köket. Detta är ett av mina första inlägg på bloggen som jag uppdaterar med lite fräschare bilder, jag valde dock att behålla min gamla steg för steg bilder, jag tyckte de var lite charmiga på något vis 😀

vårrullar

Ca 20 st små vårrullar
1 pkt glasnudlar (100 g)
1 liten bit vitkål
2 morötter
120 g färska böngroddar
Vårrulledeg
Soja
Kryddning:
1 msk fisksås
2 msk söt soja (se bild) eller 1 msk socker
2 msk ostronsås (jag använder en vegetabilisk ”ostronsås” som är gjord på
svamp men smaken påminner om ostron, se bild)
1 msk curry
Pensling för att hålla ihop vårrullarna:
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten

Gör såhär:
Börja med att koka upp vatten, lägg nudlarna i det heta vattnet. Låt ligga där i ca 4 minuter, sila av och skölj snabbt i kallt vatten. Klipp nudlarna med en kökssax. Låt de ligga kvar i silen och förbered under tiden grönsakerna. Riv morot och vitkålen och stek sedan i en stekpanna med olja under omrörning. När kålen och moroten har mjuknat lägger du i glasnudlarna och böngroddar.

Smaksätt med fisksås, soja, ostronsås. Lägg i sojan försiktigt och smaka dig fram, de är ganska salta i smaken. Gillar du curry så kan du hälla i en gnutta. Rör om allting ordentligt och låt sedan fyllningen svalna innan du fyller vårrullarna. Se på bilderna hur du rullar dem. Lägg en rand fyllning, rulla mot mitten, vik in kanterna och rulla. Blanda majsstärkelse med vatten och pensla kanten innan du stänger ihop rullen helt.Hetta upp olja i en stekpanna. Stek på medelhög värme, ca 3 min på varje sida. Låt rinna av på ett papper och servera sedan med sötsur sås eller soja.
as2as3
as4as6as7
as9as10as11as12as14vårrullar-3 vårrullar-2

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Smaksatt olivolja och vinäger - Zeinas Kitchen
    11/07/2015 at 11:52

    […] Koka upp vinäger, socker och salt i 1 min. Stäng av värmen och låt kallna. Skär ett litet snitt i de hela chilin om du vill ha en väldigt stark vinäger annars hoppa över det och behåll dem som de är. Lägg alla ingredienser i en ren flaska och häll över den kalla vinägern. Du kan tillsätta mer vanlig vinäger över om flaskan är halvtom. Skaka flaskan och låt stå i rumstemperatur i ca 2 dagar och förvara sedan i kylen. Håller sig i kylen upp till 7-10 dagar. Vill du förlänga hållbarheten på vinägern utesluter du löken. Då håller den sig i upp till 1 månad. Om den är för stark vid servering kan du späda ut den med lite risvinäger och den som en dippa eller sås vid asiatiska rätter. Vårrullar passar utmärkt till, recept hittar du HÄR! […]

  • Reply
    Glasnudelsallad med räkor - ZEINAS KITCHEN
    29/03/2017 at 07:58

    […] 4 portioner 300 g skalade räkor 150 g glasnudlar 2 st pak choi (kan ersättas med selleri eller salladskål) 200 g sockerärtor 1 stor röd paprika 2 salladslökar 2 morötter Dressing: 1 finhackad röd chili 1 liten bit finhackad rödlök 1 pressad vitlöksklyfta 2 st lime Ca 0,5 dl japansk soja 2 msk fisksås 2 msk sesamolja 2-3 msk palmsocker (rörsocker eller honung) 1 liten knippe finhackad koriander TIPS! Gör gärna dubbla mängden dressing och ha en liten skål bredvid salladen till den som önskar att ha i mer i sin sallad. Dressingen är väldigt god som dippsås till vårrullar. Om du gillar ingefära kan du riva ner lite i dressingen. Recept på vårrullar med färs hittar du HÄR! och små vårrullar med glasnudlar HÄR! […]

  • Leave a Reply

    1 × 3 =