Asien/ Buffé/ Färs/ Vegetariskt

Vårrullar

Här kommer ett recept på läckra vårrullar. SÅ GODA! Funkar alldeles utmärkt att fylla med veggofärs för ett vegetariskt alternativ. Gör en stor sats och frys in de som inte äts upp. Praktiskt att ha frysen laddad med dem. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

Se steg för steg hur jag lagar vårrullarna HÄR!

Ca 25 st vårrullar
500 g färs av valfri sort (veggofärs funkar alldeles utmärkt)
50 g glasnudlar
1 msk vegetabilisk olja
1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad
2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk ostronsås eller vegetarisk champinjon soja (se bild)
1 msk soja
Salt och peppar efter smak
1 paket vårrullar mellanstorlek (se bild)
Smet att fästa vårrullarna med:
2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten
Pensling:
Vegetabilisk olja  (tex rapsolja)

Gör såhär:
Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan.

Hetta upp olja en stor wookpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca 5-6 minuter. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen kallna helt innan du fyller vårrullarna.

Värm ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på, inte riktigt i mitten av pappret (se bild). Rulla till mitten och vik in kanterna.

Blanda alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa. Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt, ställ inte dem allt för tätt ihop.  Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min.   Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3 månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller micron.

Servera med sweet chilisås. Kan även serveras bredvid nudlar- recept finns HÄR! En god dippsås med vinäger hittar du HÄR! 

Vårrulledeg som hittas i frysdisken i de flesta asiatiska mataffärer.

Dessa två sojasorter använder jag i mina vårrullar. Jag har köpt dem i en asiatisk livsmedelsbutik. Den mörka till vänster är vanlig soja som du kan ersätta med japansk soja som tex kikkomans soja. Den ljusa till höger använder jag istället för ostronsås, det är en vegetabilisk sort som smakar som ostronsås. Den kan du ersätta med ostronsås om du vill.


Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Annelie
    27/02/2016 at 13:38

    Hej , vad använder du för rispapper till vårrullarna?

    • Reply
      Zeina
      29/02/2016 at 12:54

      Hej,
      Jag använder inte rispapper, det är vanlig vårrulleark som finns i frysdisken i mataffärer 🙂

  • Reply
    Åsa
    25/03/2016 at 12:14

    Skall jag tillsätta vitlöken samtidigt som salladslöken?

    • Reply
      Zeina
      26/03/2016 at 00:17

      Ja det ska du göra ❤

      • Reply
        Åsa
        26/03/2016 at 19:58

        Tack, dom blev jättegoda

  • Reply
    Veerle
    18/09/2016 at 20:49

    Hej Zeina, när ska man frysa dem om man vill göra det? Innan eller efter ugnen?

    • Reply
      Zeina
      22/09/2016 at 09:51

      Det funkar både innan och efter. Jag brukar frysa in dem efter de har varit i ugnen 😀

  • Reply
    Sanna
    10/11/2016 at 13:36

    Hej! Går det lika bra med rispapper till rullarna?:)

    • Reply
      Zeina
      13/11/2016 at 17:53

      Hej,
      Det ska nog funka om du inte vill steka dina vårrullar. Rispapper doppas i vatten och rullas utan att stekas.

    Leave a Reply

    tolv − elva =