Vårrullar

Här kommer ett recept på läckra vårrullar. SÅ GODA! Funkar alldeles utmärkt att fylla med veggofärs för ett vegetariskt alternativ. Gör en stor sats och frys in de som inte äts upp. Praktiskt att ha frysen laddad med dem. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

Se steg för steg hur jag lagar vårrullarna HÄR!

Ca 25 st vårrullar
500 g färs av valfri sort (veggofärs funkar alldeles utmärkt)
50 g glasnudlar
1 msk vegetabilisk olja
1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad
2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk ostronsås eller vegetarisk champinjon soja (se bild)
1 msk soja
Salt och peppar efter smak
1 paket vårrullar mellanstorlek (se bild)
Smet att fästa vårrullarna med:
2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten
Pensling:
Vegetabilisk olja  (tex rapsolja)

Gör såhär:
Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan.

Hetta upp olja en stor wookpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca 5-6 minuter. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen kallna helt innan du fyller vårrullarna.

Värm ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på, inte riktigt i mitten av pappret (se bild). Rulla till mitten och vik in kanterna.

Blanda alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa. Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt, ställ inte dem allt för tätt ihop.  Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min.   Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3 månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller micron.

Servera med sweet chilisås. Kan även serveras bredvid nudlar- recept finns HÄR! En god dippsås med vinäger hittar du HÄR! 

Vårrulledeg som hittas i frysdisken i de flesta asiatiska mataffärer.
Dessa två sojasorter använder jag i mina vårrullar. Jag har köpt dem i en asiatisk livsmedelsbutik. Den mörka till vänster är vanlig soja som du kan ersätta med japansk soja som tex kikkomans soja. Den ljusa till höger använder jag istället för ostronsås, det är en vegetabilisk sort som smakar som ostronsås. Den kan du ersätta med ostronsås om du vill.


Join the Conversation

  1. Annelie says:

    Hej , vad använder du för rispapper till vårrullarna?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag använder inte rispapper, det är vanlig vårrulleark som finns i frysdisken i mataffärer 🙂

      1. Catharina carlsson says:

        Hej Zeina!
        Har gjort dina goda vårrullar nu. Men en del sprack i ugnen. Vad beror det på?

  2. Skall jag tillsätta vitlöken samtidigt som salladslöken?

    1. Zeina Author says:

      Ja det ska du göra ❤

      1. Tack, dom blev jättegoda

  3. Veerle says:

    Hej Zeina, när ska man frysa dem om man vill göra det? Innan eller efter ugnen?

    1. Zeina Author says:

      Det funkar både innan och efter. Jag brukar frysa in dem efter de har varit i ugnen 😀

      1. Hej zeina, brukar alltid fritera i olja men det luktar så mkt. Blir de lika frasiga i ugnen?

        1. Zeina Author says:

          Dom blir superfrasiga i ugn 😀

  4. Sanna says:

    Hej! Går det lika bra med rispapper till rullarna?:)

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det ska nog funka om du inte vill steka dina vårrullar. Rispapper doppas i vatten och rullas utan att stekas.

  5. Jenny Lindström says:

    Funkar det med filodeg tror du? Mvh Jenny

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det funkar absolut men det blir bäst resultat med vårrulledeg.
      Kram /Zeina

    2. Monica says:

      Så goda och perfekt frasiga. Alla i familjen var 100 % nöjda.

  6. Liisi Guilotte says:

    Hej!
    Kan jag fritera dem?
    Eller måste man köra i ugnen föst?
    Mvh Liisi

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det går jättebra att fritera vårrullarna direkt.

  7. Silje says:

    Hej!
    Kan jag göra dem dagen innan dem stekas? Kan dem stå i kylen över natten eller måste jag frysa dem?

    älskar dine recept, väntar på din nya kokbok i posten!

    Mvh Silje

  8. Marie Jonsson says:

    Är degen du använder vegansk?

    1. Silje says:

      Jag köpte paketet med 40 istället för 50 som hon har, men samma märke förväntar sig då att det ska vara samma ingredienser. På baksidan av mitt står vete mjöl, vatten, kokosnötsolja och salt. Inget annat 🙂

  9. Anonym says:

    Kan man äta dem kalla?

  10. amalia says:

    Hej,
    om man ska äta som huvudrätt med ris, för hur många personer räcker receptet?
    /Amalia

  11. Suzanne says:

    Kan man frysa in vårrullearken igen som inte användes. Om rullarna blir bleka ska jag öka värmen eller ha längre tid i ugnen. // Suzanne

    1. Jeanette says:

      Hejsan, jag är sugen att testa detta recept. Men skulle du tipsa på deg som är glutenfri? Mvh Jeanette

  12. Anna G says:

    Mums! Jag fick tag på den stora varianten vårrulle-ark, så gjorde lite större vårrullar – min man åt elva stycken. “Godaste vårrullarna jag någonsin ätit” var betyget. Hade ingen ostronsås så tog hoisinsås i stället, det funkade utmärkt.

    Precis som Suzanne blev mina lite bleka. Jag gav dem några minuter med grillvärme på slutet för att få lite färg. Tack för ett kanonrecept!

  13. Anonym says:

    Jättegoda!

  14. Alexandra says:

    Sååå goda! Hittar aldrig vårrulledeg så jag använde filodeg istället. Skippade glasnudlarna, för det hade jag inte hemma. Friterade dem. Sjukt goda! Tack Zeina . Tog en kall nu, fortfarande supergod och frasig!

  15. Supergoda❤️ kommer definitivt att laga igen

  16. Christina Heier says:

    Bästa vårrullarna ever, jag har nu gjort dom i tre-fyra år. Jag gör en stor sats på en gång med 1-2 kg färs och tillsätter sambal oelek för lite mera sting. Hälften till svärmor och hälften till oss. Sååå goda kommer inte byta recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close