Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Vegetariskt

Vegansk brownie- Superläckra!

Galet goda brownies som är helt fria från ägg och mejeriprodukter. Perfekt om man vill baka en god vegansk efterrätt. För absolut godast smakupplevelse ska du servera dem rumstempererade, då blir de sådär härligt mjuka och lagom kladdiga i mitten. Toppa gärna med grädde och bär och njuuut!
vegansk brownie-4

12 st brownies
2 msk kikärtsspad (vatten från konserverade kikärtor)
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
5 msk kakao
100 g mörk choklad (70%)
1 krm salt
3/4 dl kokhett vatten (lite mindre än 1 dl)
2,5 dl socker
0,5 dl kokosolja (raps- eller olivolja funkar också bra)
Topping:
Vispbar sojagrädde
Bär eller frukt
Mer recept på vegansk brownie hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175° och klä en muffinsplåt med bullpapper. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans. Finhacka choklad till riktigt små bitar och blanda i en skål med kakaon. Häll över kokhett vatten och rör om tills chokladen smälter. Vänd i socker, salt, kikärtsspad och olja. Rör om med en slev eller slickepott tills allting är ordentligt blandat. Vänd i mjöl och rör om ordentligt med sleven. Smeten är ganska tjock i konsistensen. Rör dock inte mer än nödvändigt. Överarbeta inte smeten och använd inte en elvisp.

Klicka ut smeten i muffinsformarna, baka dem mitt i ugnen i ca 10-12 min, baka dem inte för länge. De får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna helt i formen innan du lyfter ur dem. Lyfter du ur dem ur formen när de är varma kan de falla isär. Låt kallna och toppa dem med grädde, bär och servera. Dessa brownies smakar allra godast rumstempererad, då blir den härligt mjuka och kladdiga inuti.
vegansk brownie 1 vegansk brownie-3 vegansk brownie-2

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 + 13 =