Vegansk mat när den är som godast! En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats. Unna dig denna härliga currygryta med ris eller bröd. Perfekt att laga de dagar du vill äta något riktigt gott utan att stå i köket allt för länge. Gillar man inte ärtor kan man istället ha i färsk spenat, blir riktigt gott det med.
vegetarisk currygryta
4 portioner currygryta
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca 2 msk riven)
2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat
6 st potatisar av fast sort
4 dl ärtor
1 burk kokta kikärtor (400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
Kryddor:
1,5-2 msk gul currypulver
1 tsk garam masala (går att uteslutas)
0,5 tsk gurkmeja (valfritt)
Chilipulver efter smak
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
TIPS! Du kan byta ut ärtorna mot färsk bladspenat.

Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i tomaterna, kryddorna och låt allting fräsas i ca 4-5 min på medelvärme, tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Skala och skär potatisarna i tärningar och koka upp tills de mjuknar en aning. Vänd potatis, ärtor, kikärtor och kokosmjölk i grytan med den stekta löken. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry. Servera med ris eller ett gott indiskt bröd. Recept på naanbröd hittar du HÄR! eller vitlöksnaan HÄR! Vill du ha ett veganskt bröd har du ett gott chapatibröd HÄR! vegetarisk currygryta

Kopiera