Grönsaker/ Grytor/ Husmanskost/ Indien/ Vegetariskt

Vegansk currygryta- middag på 30 min

Vegansk mat när den är som godast! En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats. Unna dig denna härliga currygryta med ris eller bröd. Perfekt att laga de dagar du vill äta något riktigt gott utan att stå i köket allt för länge. Gillar man inte ärtor kan man istället ha i färsk spenat, blir riktigt gott det med.
vegetarisk currygryta
4 portioner currygryta
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca 2 msk riven)
2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat
6 st potatisar av fast sort
4 dl ärtor
1 burk kokta kikärtor (400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
Kryddor:
1,5-2 msk gul currypulver
1 tsk garam masala (går att uteslutas)
0,5 tsk gurkmeja (valfritt)
Chilipulver efter smak
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
TIPS! Du kan byta ut ärtorna mot färsk bladspenat.

Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i tomaterna, kryddorna och låt allting fräsas i ca 4-5 min på medelvärme, tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Skala och skär potatisarna i tärningar och koka upp tills de mjuknar en aning. Vänd potatis, ärtor, kikärtor och kokosmjölk i grytan med den stekta löken. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry. Servera med ris eller ett gott indiskt bröd. Recept på naanbröd hittar du HÄR! eller vitlöksnaan HÄR! Vill du ha ett veganskt bröd har du ett gott chapatibröd HÄR! vegetarisk currygryta

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Tina
    21/03/2016 at 19:13

    Hej. Vad kan man ersätta kokosmjölken med? Grädde eller yoghurt ?
    Tack för en härlig blogg!
    Mvh Tina

    • Reply
      Zeina
      22/03/2016 at 11:29

      Grädde eller crème fraîche ska nog funka bra. Kram ❤

  • Reply
    Elin
    25/04/2016 at 22:51

    Jag har helt förlorat mig i dina recept, drömmer om långbord med metervis av rätter i rad, och smaklökarna dansar!
    Tack för inspiration och guidning i matdjungeln! 🙂

    • Reply
      Zeina
      07/05/2016 at 00:39

      Men åh tack snälla 😀 Jag dansar av glädje av din fina kommentar. TACK!

  • Reply
    Ella
    28/07/2016 at 18:35

    Gott!

    • Reply
      Zeina
      31/07/2016 at 11:21

      Tack 😀

  • Reply
    Nicole
    04/09/2016 at 11:46

    Defintivt bland de bästa veganska jag sett. Tack för receptet!

  • Reply
    Fia
    03/04/2017 at 17:17

    Tack för detta och alla andra underbara recept. Lagade detta och smaklökarna dansade samba 🙂 Även barnen älskade detta.

  • Leave a Reply

    arton − 2 =