En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. Hur gott som helst! Denna rätt kommer defenetivt att lagas fler gånger här hemma. Lättlagad, mustig och god sås.

4 portioner vegetarisk bolognese med linser
3 dl röda linser
1 gul lök
2 morötter
2 selleristjälkar
3 st vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat (400 g)
3-4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
1 msk balsamvinäger
Salt & peppar
Ca 5 dl vatten
Servering:
Förslag på nyttigt tillbehör hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka löken och selleri, riv morot. Hetta upp olja och stek grönsakerna tills de mjuknar och får lite färg. Pressa i vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, basilika och fräs lite till. Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta. Tillsätt eventuellt mer vatten om såsen känns torr. Servera med pasta, ris eller något annat gott. Smaklig måltid!
Fotor_145280274598334 Fotor_145280278472960

Kopiera