En fantastisk rätt som är inspirerad från det marockanska köket. En röd och het gryta som serveras med ugnsrostade rotfrukter och couscous. LJUVLIGT! Qournfiléerna blev riktigt saftiga och goda när de fick puttra i tomatsåsen. En fröjd för både ögat och gommen, vackra färger och underbara smaker.
Vegetarisk gryta

4 portioner Vegetarisk gryta med couscous
Grytan:
1 påse quornfiléer
1 gul lök
1 rödpaprika
2 st vitlöksklyftor
1-2 st färska chili
3 msk tomatpuré
1-2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk färsk timjan
1 burk kokta kikärtor (ca 400 g)
Ca 5 dl vatten
Ugnsrostade rotfrukter:
2 morötter
2 palsternackor
1 rotselleri
2 rödbetor
1 polkabeta
1 gul lök
1 msk torkad rosmarin
Salt & peppar
Olivolja
Färsk timjan
Honung (valfritt)

Gör såhär:
Börja med rotfrukterna. Värm ugnen till 200°. Skala och skär grönsakerna i klyftor, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, honung, rosmarin, salt och peppar. Strö på lite färsk timjan och baka mitt i ugnen i ca 30 min.
IMG_8237

Grytan. Skär lök och paprika i strimlor, finhacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de djupfrysta filéerna ca 2 min på varje sida. Tillsätt lök, paprika, vitlök och chili. Stek allting under omrörning i ca 4 min. Blanda i tomatpuré, kikärtor, vatten och smula i buljongtärning. Strö över färsk timjan och svartpeppar. Lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 15 min. Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet och lägg sedan upp på ett fat. Lägg de ugnsrostade grönsakerna över couscousen och avsluta med grytan. Servera genast och njut!IMG_8294IMG_8307 IMG_8317IMG_8344

Kopiera