Vitlöksbröd med tzatsiki

Det här brukar vara en riktigt succé på middagsbordet. Varma vitlöksbröd serverade med krämig tzatsiki. Lika goda att servera som förrätt, till salladen, bredvid soppan eller som ett gott tillbehör bredvid huvudrätten. Du kan förbereda bröden redan kvällen innan servering  och förvara dem i kylen. Perfekt om man har en middagsbjudning. Nästa dag är det bara att grädda dem i 10 min och vips så har man varma, nygräddade vitlöksbröd bredvid maten. 

1 bricka vitlöksbröd, ca 6 portioner
1 stor baguett eller 2 mindre (färska, frysta eller vakuumförpackade funkar bra)
Vitlökssmör:
30 g smör
1 msk olivolja
1-2 pressade vitlöksklyftor (du väljer själv hur skarp vitlökssmak du vill ha)
1 msk torkad oregano
Salt & svartpeppar

Tzatsiki
3 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Halv riven gurka, låt rinna av en stund
1,5 tsk vinäger eller 1 msk pressad citron (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk Olivolja

Gör såhär:
Tzatsikin: blanda samman alla ingredienser och låt gotta sig i kylen fram till servering. Du kan även smaksätta tzatsikin med lite finhackad dill.

Vitlöksbröden: Värm smöret några sekunder i micron tills den mjuknar. Blanda med övriga ingredienser till vitlökssmöret. Skär baguetten i skivor och bred på smöret. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda bröden, plasta in och förvara i kylen om du vill servera dem vid senare tillfälle.

Värm ugnen till 200°. Grädda bröden i 10 min och servera dem genast varma. Grädda mitt i ugnen i 10 min på 200 grader. Servera dem varma med tzatsiki som tillbehör till maten.

Join the Conversation

  1. Så enkelt men så gott! Fint upplägg också! Älskaaaaar din blogg, sluta aldrig blogga! 😀

    1. Zeina Author says:

      TUSEN TACK ❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close