Bakverk/ Dessert/ Efterrätt

Wienerbröd på nolltid

Smördeg har jag alltid i frysen och dessa godingar slänger jag ihop på nolltid. Perfekt om man ska få gäster eller man är sugen på något gott och vill ha det på momangen. 

13516690_1691775067754986_1438444382625195714_n

TIPS! innan du sätter igång att baka.
Jag köper färdigkavlade små smördegsplattor, hittas ofta i frysdisken i de flesta matbutiker. Om du inte hittar dem så funkar det även med de stora smördegsplattorna. De brukar vara lite tjockare, kavla ut dem först och skär ut fyrkanter själv. Se till att de blir ordentligt gräddade i ugnen så de blir härligt frasiga och goda. Mer recept på wienerbröd hittar du HÄR!

Klassiska Wienerbröd, 6 st
6 Smördegsplattor, ca 12x 12 cm (finns färdigkavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matvarubutiker)
Vaniljkräm: 6 msk pulver av marsans snabbvispade vaniljsås, blanda med 2 dl mjölk, låt stelna.
Sylt av valfri sort.
Vik in kanterna på smördegen och tryck till dem ordentligt. Lägg vaniljkräm i mitten och en klick sylt. Värm ugnen till 225° och baka dem frasiga i 10-12 min. Låt kallna helt på plåten. Garnera med glasyr eller florsocker.
Glasyr: Blanda 0,5 dl florsocker med lite vatten (ca 0,5 msk), tills du får en tjock glasyr. Ringla med en sked eller spritspåse över de kalla wienerbröden och låt sedan stelna.

4153wienerbröd

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra × 3 =