Grönsaker/ Såser & Dressingar/ Vegetariskt

Zucchinibiffar med krämig tzatsiki

Goda zucchinibiffar som serveras med en krämig tzatsiki. En hälsosam middag som definitivt kommer bli en favorit i ditt hushåll. Krydda dina biffar med dina favoritkryddor, de blir goda hur du än smaksätter dem.
13

Ca 16-18 st zucchinibiffar
Biffarna:
2 st zucchini
1 lök
1 ägg
Ca 1,5-2 dl ströbröd
1 dl riven ost (ha inte i mer ost, då blir de svåra att steka. Jag rekommenderar inte
mozzarella, ta en fast sort, tex halloumi, feta- pizza- eller hushållsost)
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Ca 3 msk finhackad persilja
0,5 tsk spiskummin
1 tsk salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
Cremé fraiche tzatsiki:
5 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
En halv riven gurka
0,5 pressad vitlöksklyfta
1,5 msk finhackad dill
1 tsk vinäger eller citron
Salt & peppar
Blanda alla ingredienser till tzatsikin och låt stå i kylen en stund innan servering.
2

Biffarna. Gör såhär:
Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Krama ur vätskan från dem och låt sedan rinna av i en sil. Det är viktigt att de får rinna av så du får fasta biffar. Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk med lite olja. Krydda löken med gurkmejan och stek lite till. Blanda den avrunna zucchinin, stekta löken med de övriga ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 15 min. Om smeten känns för lös tillsätter du mer ströbröd. Ibland kan vissa zucchini vara vattnigare än andra och släppa ifrån sig mycket vätska. Om smeten fortfarande är lite lös och svårhanterad kan du ha i lite potatismjöl eller vanlig mjöl. Låt den stå och svälla en stund till. Smaka av och krydda eventuellt mer. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en matsked och forma dem med händerna. Stek biffarna på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med qinoua,kvargryn, ris eller sallad. Jag serverade mina med kvarngryn (se bild).
0
8910
13

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Karin
    26/10/2015 at 09:58

    Går dessavegobiffar bra att frysa?

    • Reply
      Zeina
      26/10/2015 at 11:21

      Det funkar utmärkt att frysa in dem 🙂

  • Reply
    Latifa
    31/08/2016 at 09:57

    Hur blir det om man inte använder ost? Kan man använda något annat i stället? Tack för bra recept!

    • Reply
      Zeina
      04/09/2016 at 20:25

      Hej 😀
      Det går bra utan ost, ha då i lite extra ströbröd så biffarna håller ihop. Lycka till

  • Reply
    Virve
    30/07/2018 at 22:35

    Jag bjöd på dessa biffar med tzatsikin och klyftpotatis, det vart mycket omtyckt! Dock vart biffarna lite för lösa. Men absolut gott! Tack!

  • Reply
    Josefin
    03/09/2018 at 16:32

    Godaste biffarna jag nånsin gjort, vilket fantastiskt recept! Åt med couscous till

  • Reply
    Amanda
    17/09/2018 at 00:42

    Skulle du kunna uppskatta vikt eller storlek på zukinin? Finns ju gigantiska och små. /MVH Amanda

    • Reply
      Zeina
      20/09/2018 at 09:22

      Hej,
      Ca 300 g per zucchini 😀

    Leave a Reply