Baklavabullar-Kanelbullar med filodeg

Både baklava och kanelbullar ligger mig varmt om hjärtat. Här har jag gjort en smarrig twist på båda bakverken och det uppstod genast kärlek! Åh så frasiga och goda kanelbullar.

8 st baklavabullar
8 ark filodeg
Fyllning:
175 g smör
2 tsk majsstärkelse
0,5 dl socker
1 msk kanel
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Topping:
8 tsk vit sirap
Pistage (valfritt)

Recept på kanelbullar hittar du HÄR! baklavakrans HÄR! och baklava HÄR!

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Blanda ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker. Värm snabbt nån sekund i micron, fyllningen ska mjukna och bli bredbar, inte smälta.

Värm ugnen till 225°, över och under värme. Bred fyllning över filodegen. Rulla sedan ihop den som en kanelbulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullpapper. Fortsätt att göra samma sak med resten av filodegen och fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker. Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 15-17 min. Det kommer att rinna ut lite smör från bullarna när dom gräddas. Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på pistage. Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.

Join the Conversation

  1. Pamela Dahlskog says:

    Hur förvaras dessa när de är svalna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close