Bananpannkakor med choklad

Riktigt smarriga pannkakor med banan och choklad. Så goda och perfekta att svänga ihop med dom där sista bananerna i fruktskålen som börjar bli bruna och tråkiga. Njut av pannkakorna precis som dom är eller njut av dom toppade med frukt, bär, grädde eller sirap.

Ca 12 st små pannkakor
2 riktigt mogna och mjuka bananer
2 st ägg
1 dl turkisk yoghurt eller kvarg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 krm salt
1 dl chokladknappar (ljusa eller mörka, välj fritt efter smak)
Smör till stekning

Serveringsförslag (valfritt):
Grädde
Frukt eller bär
Sirap eller honung

Recept på knäckig bananpaj hittar du HÄR! ugnsbakade bananer med kokos HÄR! crepes med karamelssierad banan HÄR! och vegansk banan och chokladkaka HÄR!

Gör såhär:
Mosa bananerna noga med en gaffel. Tillsätt ägg och vispa ihop till en smet med en handvisp. Tillsätt vaniljsocker, salt, turkisk yoghurt och blanda ihop till en smet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och vänd sedan ner i smeten. Blanda noga tills du får en klumpfri smet.

Vänd i chokladknapparna och blanda. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, klicka ut smet och stek pannkakorna ca 3 min på varje sida. Servera med önskat tillbehör eller njut av pannkorna precis som dom är. Vi toppade pannkakorna med grädde, mango och honung. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close