Bananvåfflor

Godisgoda våfflor med banan och choklad. Oh my så läckra! Om du vill servera dina våfflor utan choklad kan du istället smaksätta dem med kanel. Banan i smeten gör våfflorna matiga och mjuka. De påminner en aning om amerikanska pannkakor i konsistensen. Tänk på att använda riktigt mjuka och mogna bananer för bäst smak.

Ca 14 st bananvåfflor
1-2 mogna bananer (du väljer själv hur skarp banansmak du vill ha)
2 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
4 msk olja (kokos- eller rapsolja)
Smör att pensla våffeljärnet med
Valfri smaksättning, välj 1 eller uteslut:
150 g finhackad choklad
1 tsk kanel

Gör såhär:
Mosa bananerna med en gaffel och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienserna ordentligt i en annan bunke. Tillsätt sedan bananerna, ägg, olja och mjölk. Vispa smeten slät med en visp. Om smeten känns för tjock kan du tillsätta lite mer mjölk. Vänd sedan i hackad choklad.

Värm våffeljärnet, pensla med smör och häll i smeten. Rör om smeten med jämna mellanrum under tiden du gräddar våfflorna och pensla järnet med smör vid behov. Våfflorna ska inte bli frasiga, de är mjuka och saftiga. Ha koll så du inte bränner chokladen. Servera gärna med lättvispad grädde och bär.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close