Champurrado- Mexikansk varm choklad

Fyllig varm choklad på mexikanskt vis. Åh den är SÅ GOD! En autentisk champurrado görs på mexikansk choklad och brunt pilloncillo socker. Det funkar dock alldeles utmärkt med mörkt choklad och muscovadosocker också. Majsmjöl fyller ut drycken och gör den extra krämig. De kan enkelt justera mängden socker och sötma efter smak. Njut av en värmande kopp champurrado till frukosten eller till kvällsmyset. 
6-8 koppar, Ca 1,2 l chokladdryck
7 dl vatten
2 st kanelstänger
1 st stjärnanis eller 1 msk hela anis
1 dl majsmjöl
1-2 dl muscovadosocker (justera sötma efter smak)
200 g mörk choklad (70%)
5 dl mjölk (vanlig mjölk, havremjölk, sojamjölk osv funkar alldeles utmärkt)
1 liten nypa salt

Gör såhär:
Lägg vatten, kanelstång och anis i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda långsamt i 2-3 min. Stäng av värmen, lägg ett lock på kastrullen och låt vattnet dra i 30-60 min. Sila bort kryddorna och bevara vätskan. Häll vätskan i en gryta.

Tillsätt majsmjöl och koka upp under omrörning i ca 3-4 min tills det blir krämigt. Tillsätt hackad choklad, socker och salt, blanda tills chokladen smälter. Tillsätt mjölken och koka upp på medelvärme under omrörning. Låt sjuda nån minut på låg värme. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Vilken typ av majsmjöl ska det vara? Vanligt majsmjöl eller maizena?

    1. Zeina Author says:

      Vanlig majsmjöl ska det vara, maizena är majsstärkelse och det blir något helt annat om du har det i 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close