Chokladfudge- endast 2 ingredienser

Så enkelt men oj så gott. En len och god chokladfudge som smälter i munnen, den görs dessutom på nolltid och på endast 2 ingredienser. Bättre än så kan det inte bli. Du väljer själv om du vill tillsätta nötter, det är gott med lite crunch i fudgen. 

chokladfudge

Ca 40 bitar
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
300 g mörk choklad (70% eller 86%)
Valfri tillsättning:
1,5 dl grovhackade nötter, välj mellan valnötter, mandel, cashewnötter, pistagé eller jordnötter

Gör såhär:
Grovhacka nötterna om du ska ha det i och ställ åt sidan. Klä en form med bakpapper, ca 20×20 cm. Bryt choklad i bitar och lägg i en kastrull med kondenserad mjölk. Låt smälta på lägsta värme under ständig omrörning. När allting är smält vänder du i nötterna och häller sedan över smeten i en form. Ställ i kylen och låt stelna i kylen i ca 3 timmar eller längre. Skär upp i små bitar, ca 40 st och servera. Förvaras i kylen, hållbarhet i ca 10 dagar.

kondenserad-mjolk-397g-rainbow-1Fotor_144568916661619Fotor_144568931286382Fotor_144568935473145Fotor_144569183002214Fotor_144569190516921chokladfudge

 

Join the Conversation

  1. Så himla enkelt! Det här måste jag prova! 😀

    1. Zeina Author says:

      Det är så himla gott också 😀

  2. Yvonne says:

    Om man vill göra den med ljus choklad eller vit choklad, ska man ta lika mycket choklad då? Tänkte på sötheten

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Ja det måste vara lika mängd choklad, annars stelnar inte fudgen. Det kommer dock bli väldigt sött. Med mörk choklad så smakar fudgen mjölkchoklad, så jag rekommenderar mörk för godast smak. Lycka till /Zeina 🙂

  3. Rebecca says:

    Hej!
    Hur länge kan man spara dem i kylskåp? Vi ska ha en stor fest och jag vill förbereda lite…

    Mvh,
    Rebecca

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det står i receptet, 10 dagar 😀 Hoppas att ni får en fin fest. Lycka till. Kram

  4. Marita says:

    Nu har jag smeten i kylskåp så snart ska det smakas av . Mycket enkelt att tillreda hoppas nu att det smakar med.

  5. Marita says:

    Det blev jättegott. Hade med mig till jobbet och där tog bitarna slut bums.

  6. Anonym says:

    Hej!Jag får mycket goda recept av er:Men jag får inte fram recepten.Jag har skrivit till er 5ggr.Det händer ingenting när jag försöker ta fram recepten..Varför svarar ni inte?????Jag får säga upp kontakten med er om inget händer..Men det vore synd.Min E-postadress är [email protected] SSSSNNNNÄÄÄÄLLLAAAA svara.

    1. Zeina Author says:

      Hejsan!
      Ursäkta att jag missat din fråga, får så många mail och meddelanden att jag har svårt att hinna läsa alla.
      Hur menar du med att du inte får fram recepten? Testa att gå till bloggens startsida zeinaskitchen.se
      Låter som om det är något som krånglar från din dator? För att recepten finns och går att se 😀

  7. Jasamin says:

    Den vägrar stelna trots att jag haft den i kylen över 10 timmar.. Vad är det som är fel? Följde receptet och gjorde precis som det står

    1. Anonym says:

      Kolla datumet på den kondenserade mjölken. Är den för gammal så stelnar det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close