Färs stroganoff

Stroganoff är verkligen en vardagsräddare som går hem hos dom flesta. Jag älskar stroganoff och som ni kan se nedan har jag länkat till många olika versioner som jag har testat. Idag testade jag med färs och det är helt enkelt för att kidsen var sugna på korv stroganoff men vi hade ingen korv hemma. Det blev fantastiskt gott och barnen gav rätten tummen upp! Vi åt pressad potatis bredvid men pasta, ris eller kokt potatis passar också alldeles utmärkt.

4 portioner
600 g färs (kött eller vegofärs)

1 gul lök
250 g champinjoner 
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl hett vatten
1 msk worcestersås (valfritt japansk soja funkar också)
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl crème fraîche
1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Smör & rapsolja (till stekning)
Serveringsförslag:
Ris eller potatis (vi åt pressad potatis bredvid)
Saltgurka

Recept på biff stroganoff hittar du HÄR! halloumi stroganoff HÄR! kyckling stroganoff  HÄR! och korv stroganoff HÄR!

Gör såhär:
Hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutas vätska sig och får lite yta. Lyft ur stekpannan och lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte svampen (diska inte ur stekpannan) lägger du en klick smör och rapsolja. Stek löken tills den blir glansig. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg och smular sig.

Vänd i tomatpuré och fräs alltsammans hastigt.
 Rör ner mjölet och stek lite till. Vänd i svampen och tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med önskat tillbehör och saltgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close