Fish en papillote-Fiskpaket

Fisken blir så saftig när man virar in den i bakplåtspapper med goda tillbehör. Det känns också lite festligt att få sitt eget paket med fisk serverad. Fiskpaket passar lika bra till vardags som till fest. När det är grillsäsong kan du slänga fiskpaketen på grillen – byt då bara ut bakplåtspappret mot grillfolie.

4 portioner
4 portionsfiléer av, torsk, sej, gös eller lax, totalt ca 600
1 liten bit purjolök
1 citron
Ca 8 coktailtomater
2 msk kapris
ca 12 urkärnade kalamataoliver
Vitlökssmör:
50 g rumsvarmt smör
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl finhackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Serveringsförslag Klicka på texten för att komma till recept):
Färskpotatis med sparris
Romsås
Vispad fetaost
Grillade räkor med aioli

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°, över och undervärme. Börja med att blanda alla ingredienser till vitlökssmöret. Rör ihop till ett jämnt kryddsmör.

Strimla purjolöken, hacka tomaterna och citronen. Fördela purjolök på 4 stycken bakplåtspapper. Lägg fisken över, krydda med salt och peppar. Fördela tomat, citron, kapris och oliver över fisken. Klicka vitlökssmör över. vik ihop till paket. Baka paketen mitt i ugnen i cirka 15 minuter, tills fisken är genomstekt

Join the Conversation

  1. Ditt senaste fiskpaket, vilken succé här hemma.

  2. Mums, jag måste testa detta….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close