Glasnudelsallad med räkor

Fantastiskt god och fräsch glasnudelsallad med räkor. Ljuvligt att toppa den med hackade nötter och om nu vill ha den matigare kan du servera vårrullar bredvid, jag har länkat till 2 goda vårrullerecept nedan. 

4 portioner
300 g skalade räkor
150 g glasnudlar
2 st pak choi (kan ersättas med selleri eller salladskål)
200 g sockerärtor
1 stor röd paprika
2 salladslökar
2 morötter
Dressing:
1 finhackad röd chili
1 liten bit finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 st lime
Ca 0,5 dl japansk soja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2-3 msk palmsocker (rörsocker eller honung funkar också)
1 liten knippe finhackad koriander
TIPS! Gör gärna dubbla mängden dressing och ha en liten skål bredvid salladen till den som önskar att ha i mer i sin sallad. Dressingen är väldigt god som dippsås till vårrullar. Om du gillar ingefära kan du riva ner lite i dressingen. Recept på vårrullar med färs hittar du HÄR! och små vårrullar med glasnudlar HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil. Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 min. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil. Lägg nudlarna, räkorna och grönsakerna i en bunke, häll över dressingen och blanda väl. Servera genast eller låt stå i kylen till senare tillfälle. Servera gärna med finhackade cashewnötter eller jordnötter.



Join the Conversation

  1. Hej! Har du tips för hur man gör för att inte glasnudlarna ska klibba ihop sig till en stor bunt?

    1. Hej! Koka dem inte för länge! När de är färdigkokt, skölj dem med kallt vatten tills de svalnat, droppa lite olja på och blanda (sesamolja är gott). För att de ska sprida sig väl i salladen och gå lätt att äta med pinnar brukar jag även klippa nudlarna efter att de kokats och svalnat. I Asien anses det otur att klippa eller skära nudlar, så du får bestämma själv om du vill riskera det

  2. Anonym says:

    Glöm ej att lägga de i kallt vatten när du har kokt dom

  3. tycker att receptet är bra men för min smak är det för mycket sesamolja den tar över en hel del men annars så är det här receptet så enkelt också gott

  4. Lite oklart om man ska använda hela limen, d v s zesten också?
    Och hur menar du när du skriver att grönsakerna skall rinna av? De är väl inte blöta…

    1. Mikael says:

      Du sköljer väl dina grönsaker?

      1. Lena Nordmark says:

        Ja, fast det står hacka och sen rinna av… och hur var det nu med limen? Saft och zest, eller?

  5. Pernilla says:

    Gjorde utan räkor och serverade till vietnamesiska biffar. Väldigt uppskattat av hela familjen. Ev. minskar jag lite på sesamolja i dressingen nästa gång.

  6. Johanna says:

    Förstår inte kommentarerna om för mycket sesamolja. Supergott!! Dessutom smidigt eftersom man kan ta lite av det man har hemma liksom. Jag tog t.ex. vitkål istället för pak choi och gurka istället för sockerärtor. Blev sååååå grymt gott!

  7. Maggan says:

    Vad kan man ha i förutom räkor?

    1. Surimisticks har jag köpt och ska testa med. Inte så nyttigt kanske me. Kan nog passa.

  8. Jeanette says:

    Tänker göra dena salladen på buffé på studenten tillsammans med din lax, dubbel marinerad fläskfilé och fransk potatissallad. Hur många buffeportioner skulle du säga att detta receptet är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close