Halloumi Carbonara

Pasta carbonara innehåller vanligtvis bacon men jag testar med halloumi istället. Resultatet blir en halloumi carbonara! En krämig och riktigt god pastarätt som du snabbt lagar, en absolut fullträff.

Halloumi carbonara, 4 portioner
250 g halloumi
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
2 ägg (ersätt med 1 msk mjöl om du vill ha den äggfri)
1 lök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Ca 1 dl riven parmesanost
Olja till stekning
Tillbehör:
400 g pasta av valfri sort

Se steg för steg hur jag lagar min carbonara HÄR!

Gör såhär: 
Hacka lök, vitlök och halloumin i tärningar. Stek halloumin i en helt torr stekpanna på hög värme under omrörning. Se till att ostbitarna får färg. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek lök och vitlök en stund på medelvärme. Tillsätt halloumi och stek en stund till.

Blanda grädde, ägg, salt och peppar ordentligt i en skål och häll över halloumifräset. Hetta upp tills såsen precis börja tjockna, ha koll och låt inte kokas upp, då får du äggröra av det hela. Om du har mjöl istället för ägg låter du såsen puttra tills den tjocknar, ca 3-4 min. Lägg nykokt pasta i såsen, garnera med riven parmesan och vänd allting. Servera genast med parmesan och ruccola bredvid.
137
122

Join the Conversation

  1. Malin Rehn says:

    Men gud så gått det låter… Kan lite grovhackad spenat funka till???

    1. Zeina Author says:

      Absolut, tror jag blir supergott!

  2. Daniel says:

    Blev riktigt bra! Mkt bättre än att använda fejkon el liknande.

  3. Susanna says:

    Blir ännu godare genom tillsätta kalkon bacon

  4. Magda says:

    Så sjukt gott! Har verkligen blivit en favorit!! Brukar använda Oatly havregrädde. Väldigt mycket svartpeppar är viktigt

  5. Men oj vad gott det blev! Över förväntan. Kommer att göras fler gånger 🙂

  6. Anonym says:

    Men är det rödlök eller gullök du använder i receptet?

  7. Leila says:

    Men är det gullök eller rödlöken du använder?
    På bilden ser det ut som rödlök men du skriver lök i receptet.

  8. Anonym says:

    Jag älskar fet och salt mat men det här var alldeles för fett och saltigt och maträtten har ingen syra för att bryta upp det. Första Zeina receptet jag någonsin ätit som var en flopp för mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close