Hot tuna melt

Vad vore livet utan mackor? Det är liksom alltid rätt med en macka, oavsett tid på dygnet 😀 Nattamacka, frukostmacka eller varför inte en hot tuna melt sandwich till lunch eller fredagsmyset! En amerikansk klassiker som smakar amazing!

 

6 st dubbelmackor
12 skivor bröd (gärna ljust surdegsbröd)

2-3 st tomater, skivad
Cheddarost
Inlagd jalapeno
Smör till stekning
Tonfiskröra:
2 burk tonfisk i vatten
2 selleristjälkar
0,5 rödlök
10 st cornichons
3/4 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar

Gör såhär:
Börja med tonfiskröran. Finhacka selleri och lök, låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran. Skiva tomaterna och skiva brödet i lagom tjocka bitar (ej för tunna eller tjocka skivor).

Lägg 1-2 skivor cheddarost på en brödskiva, lägg tomat över. Lägg en rejäl klick tonfiskröra, toppa med jalapeno och avsluta med 1-2 ostskivor. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek mackorna ca 4 min på varje sida på medelhög värme. Servera genast!

Join the Conversation

  1. Gjorde dessa igår och herregud vad gott det va. Zeina du är ett mat geni!

  2. Pernilla says:

    Gjorde dessa till lunch idag, jag som inte är superförtjust i tonfisk tyckte de var jättegoda! Väldigt mycket mer mättande än vad jag trodde. Räckte med 1,5 per person plus lite sallad.

    1. Minna says:

      Jag tycker inte alls om tonfisk på burk. Ser ut och smakar ? som kattmat. Köpte dock tre burkar tonfisk i vatten i akt och mening att minska matkostnaderna. Ska absolut testa det här receptet. Låter jättegott.

  3. hej jag tycker detta låter extremt gott måste hem och prövas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close