Japansk Katsu curry-Panerad kyckling med currysås

Japansk husmanskost med fantastiska smaker. En krispig panerad kycklingfilé serverad med en mustig currrysås och ris. Ljuvligt gott!

4 portioner
2 st kycklingbröstfiléer
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl panko
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Currysås:
2 gula lökar
2 st morötter
4 st potatisar
2 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja (valfritt)
400 g kokosmjölk (kan ersättas med grädde)
1 msk japansk soja
1 st kyckling eller grönaksbuljongtärning (kan ersättas med salt)
1 msk majsstärkelse+ 2 msk vatten
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Ris och sallad

Gör såhär:
Börja med currysåsen. Hacka löken i strimlor. Skala potatis och morot. Skiva morot i slantar (ej för tunna) och potatis i tärningar. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den får färg. Vänd i potatis, morot, gurkmeja och curry. Fräs lite snabbt under omrörning. Smula i buljong, häll i kokosmjölk och soja. Blanda och låt koka upp, sänk värmen och låt såsen puttra under lock i ca 12 min, tills grönsakerna mjuknar utan att dom kokas sönder. Blanda ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål. Vänd ner i såsen under omrörning och låt puttra lite till. Smaka av med salt och peppar.

Dela kycklingfilen i två lika tjocka bitar. Gör samma procedur med den ena kycklingfilén. Krydda filéerna runt om med salt och peppar.

Knäck ett ägg i en tallrik med höga kanter och vispa upp lite lätt med en gaffel. Lägg sedan mjöl i en annan tallrik och panko i en separat tallrik. Vänd kycklingfilén i vetemjöl och skaka bort överflödigt vetemjöl. Vänd sedan i ägg och slutligen i panko.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 7 min på varje sida. Skiva kycklingen och servera med ris och sallad. Enjoy!

Join the Conversation

  1. Stina says:

    Hej vilket märke kör du på currykryddan

    1. maryam says:

      Undrar jag med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close