Kokos- och ananastårta

En frisk och fruktig kokos och ananastårta med smak av sommaren. Exotisk och fräsch, ganska lätt, inte mastig eller tung. Tja inte heller så svår att göra heller, en riktigt fullträff med andra ord!

Ca 10-12 bitar ananstårtatårta
Kokoskräm
200 g färskost
60 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 skvätt citronsaft
2 dl riven kokos
2 tsk vaniljsocker
Vaniljkräm: 
2 dl mjölk
5 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans)
1 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering:
1 stor burk ananasringar med juice (ca 560 g)
Ca 1 dl riven kokos
Färdiga tårtbottnar eller baka egna- recept HÄR!

Gör såhär:
Börja med tårtbotten om du ska baka egna och låt den kallna.

Kokoskrämen: Se till att smöret är mjukt, värm det i mikron nån sekund, det ska inte smälta bara mjukna. Vispa samman alla ingredienser, förutom kokosen, till en jämn smet. Rör sedan i kokosen. Vaniljkrämen: Blanda ihop alla ingredienser till krämen och ställ i kylen i 10 min.

Låt ananasen rinna av, spara all juice från ananasen och dela ringarna i mindre bitar. Dela ett bakplåtspapper i 3 lika stora delar. Lägg bakplåtspappren på ett fat och sedan ett tårtbotten över, nu kan du kladda som du vill och sedan försiktigt dra bort pappren. Ringla häften ananasjuicen över, bre på häften av vaniljkräm och lägg sen ananasbitar över. Upprepa samma procedur med ett till botten och avsluta med sista botten.

Täck hela tårtan kokoskrämen, snygga till krämen med en tårtspatel eller stekspade, avsluta med att garnera med riven kokos. Ställ i kylen en stund innan servering, gärna minst 2 timmar eller dagen innan servering så hinner den gotta sig en stund.

IMG_1193
Jag bakar mina egna bottnar men det funkar lika bra med färdigköpt.
IMG_1204
Ringla ananasjuice över.
IMG_1213
Smeta över vaniljkrämen och garnera med ananasbitar. Upprepa samma procedur med andra biten. Smidigt med bakpapper på fatet så kan du kladda ifred och fortfarande ha ett rent fat vid servering.
IMG_1244
Jag har ingen tårtspatel så jag jämnar till kokoskrämen med en stekspade, funkar lika bra.
Garnera med riven kokos och ställ i kylen en stund innan servering. Snyggt och gott!

Join the Conversation

  1. Yusor says:

    Gud vad den blev god!

    1. Zeina Author says:

      ÅH så härligt. Glad jag blir 🙂 Tack snälla för att du berättar. Kram kram

  2. Hejsan!
    Jag undrar om det finns ett sätt att slippa äggsmaken i tårtan. Vill jätte gärna baka min egen Tårtbotten men e känslig för just ägglukt o smak.

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag tycker inte att det smakar så mycket ägg men du kan ha i vaniljsocker om du vill. Det kan funka 🙂

    2. Milla says:

      Kola efter recept på äggfri tårtbotten på nätet. Det finns många varianter. Det går alldeles utmärkt att baka utan ägg.

  3. crisha says:

    Går de att täcka med marsipan? =)

    1. Zeina Author says:

      Hej,

      Det funkar bra

  4. Hedda Söderberg says:

    gud vad gott!! Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
    http://nouw.com/heddasöderberg

  5. Kan man ersätta philadelphiaosten med något annat?

    1. Anonym says:

      Mascarpone

  6. Jenny says:

    Den här tårtan är SÅ god! Smakerna passar ihop och den känns fräsch. Gör den för andra gången nu på kort tid 🙂

  7. Malin says:

    Jag har letat efter just en sån tårta utan grädde och smörkräm och med tropisk vibe! Tyvärr gillar jag verkligen inte vanilj och det är så svårt att hitta tårtor som är helt utan. Vad kan jag ha istället för Marsán och vaniljsocker? Går tex sockret bara att plocka bort? Tacksam för vägledning.

    1. Cathis says:

      Jag tänker att du kanske vill ha någon kräm typ passionsfrukt eller ananaskräm istället för vaniljsåsen, och vaniljsockret är la bara att plocka bort. Har inte testat men tror att jag hade rört mig ditåt om jag ville bli av med vaniljen 🙂

  8. Minou says:

    En god påsktårta. Tack för receptet.

  9. Malin says:

    Kan man göra den dagen innan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close