Laxfile med färskost

Saftiga laxfileer under ett täcke med färskost. Så enkelt och så himla gott! Om du vill lyxa till rätten lite extra kam du toppa den med handskalade räkor. Lika läckert att servera till vardags som till fest.

4 portioner
4 st laxfileer i portionsform
200 g färskost
Ca 1 dl riven ost (gärna västerbottensost)
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 citron
Salt och peppar
Garnering (valfritt):
Räkor, dill och citron
Serveringsförslag:
Ugnsbakad potatismos

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg laxen i en ugnsform, pressa citron över och krydda med salt och peppar. Gör ett snitt mitt i laxen från långsidan. Blanda ihop färskost, riven ost, dill, gräslök och zest från en citron. Klicka fyllningen i öppningen mitt i laxen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Garnera med räkor, dill och citron. Servera med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Laila says:

    Så gott! En av våra favoriter här hemma nu.

  2. Gudagott!! Gjort rätten flera ggr, och till och med maken som inte brukar välja fisk i första hand älskade detta. Tack Zeina!

  3. Anonym says:

    Supergott…..detta är bjudmat

  4. Anonym says:

    Så ljuvligt gott…..

  5. Vad rekommenderar du som tillbehör?
    Det ser jättegott ut….
    Måste verkligen testa nu i veckan…

  6. Vilken typ av färskost använder du? Naturell eller med smak?

    1. Zeina Author says:

      Jag använder naturell 🙂

  7. Linda says:

    Hej! Vilken fin sida du har <3 Jag tänkte laga den rätt till nyår, undrar om du använder skinnfria laxfileer? Undrar också vilket tillbehör du rekommenderar? Någon särkild sås? Tips på potatis? Stort tack på förhand :-)! Gott nytt år!
    Mvh Linda

  8. Jättegott! Jag hade färskost med smak av gräslök och det funkade jättebra. Uppskattad av alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close