Allmänt/ Pizza/ Utvalt

Leksands grymt goda knäckepizza

Knäckepizza

IMG_3301

Jag blev inbjuden till ett lanseringsevent där Leksands Knäckebröd skulle presentera en stor nyhet från deras sortiment. Jag måste säga att det var en av de bästa realesemiddagar jag har varit på. Det var något med kvällen som kändes genuint och värmande. Kanske var det känslan av att se två stolta syskon stå rakryggade när de presenterade sitt familjeföretag. Peter Joon och Annika Sund är den sjätte generationen som styr familjeföretaget. De använder än idag samma recept från 1920-talet när företaget startade. Deras nyttiga knäckebröd bakas på 100% svensk och närodlad fullkornsmjöl. Fri från tillsatser och innehåller endast svensk råg, vatten, jäst och salt. Det var fint att få se en presentation av deras knäckebröd, som för mig blev mer än bara knäckebröd. Det ligger ju flera generationer och historia bakom denna knapriga brödbit jag unnar mig på kvällarna.
IMG_3269IMG_3284IMG_3286
Vi fick äran att träffa Josef Hakimi, en nordisk pizzamästare som har tävlat i både OS och VM. Han har tillsammans med Leksands tagit fram 3 olika recept på färdiga pizzor som ska ta plats i frysdiskarna i affärerna IMG_3262IMG_3291

Leksands har nu valt att ta sitt grymma knäckebröd ett steg längre och gjort en storsatsning på deras nya produkt. 3 olika smaker på knäckepizza, skinka, taco och vegetarisk. Jag fick provsmaka och jag tog en bit av den vegetariska, hur gott som helst. Dessutom är de nyttigare än vanlig pizza så jag tog mig en till bit med gott samvete!IMG_3274IMG_3271

Vi fick även testa att baka våra egna knäckepizzor. Jag lämnade över uppgiften till min 10-åriga dotter som följde med. Hon fixade det galant. På med valfri topping och skjuts in i ugnen på 200° i 10 min. Min första fråga till mig själv när jag åt pizzan. VARFÖR har jag inte gjort en knäckepizza innan? Det var så himla gott. Brödet blir mjukt och det mättar. Går fort att göra själv och även min dotter klarade att göra sin egen. Hennes pizza kom dessutom på tredje plats i en tävling där den godaste knäckepizzan skulle utses. Hon valde att göra en nyttig grekisk pizza som påminner om grekisk sallad. Hon toppade den med tomatsås, riven ost, soltorkad tomat, fetaost, lök, paprika och tomat. När den kom ut ur ugnen hade hon tsatsiki, oregano och oliver på. Min dotter hon kan!IMG_3293IMG_3316IMG_3322

När kvällen inte kunde bli bättre så lyckades den bli det ändå! Jag träffade Gustav som driver bloggen Jävligt Gott. Han lagar vegetarisk mat som till och med får den mest inbitna köttälskaren att tänka sig bli vegetarian. Det är verkligen kul att träffa andra bloggare som man inspireras av. Här nedan ser ni honom i mitten, hans goda knäckepizza kom på andra plats. Vinnarpizzan gjordes av Micke Göransson som är en kock, fotograf och matskribent. Den lilla tjejen är min dotter Batol som nervöst ska presentera sin pizza.
IMG_3337
IMG_3280IMG_3292

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply