Pescado a la Veracruzana-Mexikansk fiskrätt

Är du också tillbaka till vardagen? Hoppas att din sommar har varit fin trots omständigheterna. Min sommar har varit lugn och skön, umgåtts med familjen och åkt en sväng till Malmö. Jag mjukstartar första arbetsveckan med att svara på mail, planera in nya recept och idag har jag ett möte med teamet på Zeinas. Om 3 veckor har jag 3 signeringsdagar inbokade, ska signera tusentals kokböcker. Så häftigt att ni är så många som har beställt Veckans Matsedel. Ska bli en ära att skriva i era böcker. Än finns det chans att förbeställa den HÄR! Och här kommer ett nytt och smarrigt fiskrecept på bloggen. Den fick tummen upp av alla i familjen. Mexikansk Pescado a la Veracruzana, en fantastiskt god fiskrätt med mycket smak.

4-6 portioner
900 g fisk (torskfilé eller lax, jag tog laxfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grön paprika eller inlagd jalapeno (läs tips nedan)
2 frp hela tomater på burk (á 400 g)
Ca 50 g kapris
Ca 1 dl gröna oliver fyllda med pimiento
1 lime
Olja till stekning
Kryddor:
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 st lagerblad
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Ris
Koriander eller persilja till garnering
Lime
TIPS! I en autentisk pescado a la Veracruzana har man hela inlagda peperoni eller jalapeno som man vänder ner i såsen. Jag har använt paprika för att göra såsen mild. Välj fritt efter smak.

Recept på brasiliansk moqueca hittar du HÄR!

Gör såhär:
Lägg fisken i en ugnsform. Smaksätt fisken med 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, salt, peppar och juice från 1 lime och låt stå medan du förbereder såsen.

Hacka lök i tärningar, paprika i strimlor, oliverna i runda skivor och vitlök fint. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, paprika, torkad oregano, 1 tsk paprikapulver och fräs under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt tomaterna, lagerblad, oliverna, kapris och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar, sänk värmen till medelvärme och låt såsen puttra under lock i ca 15-20 min.

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Häll såsen över fisken, tillaga mitt ugnen i ca 15-17 min. Toppa rätten med färsk koriander eller persilja. Servera med ris och pressa gärna lite lime över vid servering.

Join the Conversation

  1. Lizzie says:

    Hej! Vad kan jag ersätta den med som gör den vegansk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close