Pumpalatte

Äntligen säsong för pumpa som jag älskar. Av den goda och söta pumpan gör jag en smarrig pumpalatte. I all sin enkelhet så himla gott. Toppa latten med grädde eller skummad mjölk och njut! Lika läckert att servera latten kall som varm. Jag föredrar min varm.

2 koppar pumpalatte
500 g pumpa (valfri sort, jag tog en klassisk halloweenpumpa)
6 dl mjölk (valfri sort, växtbaserad eller vanlig mjölk funkar strålande)
1 tsk vaniljsocker
2 dl kaffe 
Grädde till topping
Eventuellt socker, honung eller sirap om du vill ha en söt latte
Kryddmix:
1 tsk kanel
1 tsk ingefärapulver
0,5 tsk riven muskot

Gör såhär:Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Dela pumpan i mitten och kärna ur. Dela sedan pumpan i stora klyftor. Lägg på en plåt och baka pumpaklyftorna i ca 30 min, tills den mjuknar. Skrapa bort all pumpakött med en sked och lägg i en blender eller matberedare. Mixa pumpaköttet tills du får en fin puré.

Blanda ihop kryddmixen. Vispa grädden. Lägg mjölk,1 tsk kryddmix, vaniljsocker och eventuellt sötning i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt  4-5 matskedar pumpapuré, blanda och dra bort från värmen. Häll upp kaffe i en kopp, häll mjölk över, toppa med grädde och strö lite kryddmix över. Servera genast och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close