Quesadillas med kyckling

Varma tortillabröd fyllda med en läcker fyllning. Lika goda att fyllas med kyckling eller quorn. En festlig och lättlagad rätt. Jag serverar mina quesadillas med guacomale, salsa, nachochips och sallad, sååå gott!

6 portioner
6 st stora tortillabröd (recept finns HÄR om du vill baka egna)
Fyllning:
3 st kycklingfiléer eller quorn
1 grön paprika
1 röd paprika
1 lök
200 g riven ost
1 påse fajitakrydda eller tacokrydda (ca 28 g) eller 2 msk egenmixad krydda- recept HÄR!
Stekning/pensling:
Smör eller olja

Gör såhär:
Hacka lök, paprika och kyckling i tärningar. Hetta upp olja och stek lök tills den får färg. Vänd i kyckling, vitlök och stek tills kycklingen inte längre är rå. Tillsätt fajitakryddan och stek lite till. Vänd i paprikan och fräs allting under omrörning i ca 3-4 min.

Värm ugnen till 200°. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik (se bild). Lägg på en plåt med baklåtspapper, pensla ovansidan med lite smält smör eller olja. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min. Du kan även steka dem i en stekpanna om du vill ha frasigt bröd, stek med lite smör och olja på medelvärme, ca 3-4 min på varje sida. Servera genast med klassiska tacotillbehör och guacamole.

Join the Conversation

  1. Har gjort dom flera gånger och det blir alltid så gott!!!

  2. Det här måste jag prova, ser jättegott ut och lättlagat!

  3. Pirkko says:

    Jag gör den ofta
    F

  4. Hur mycket vitlök ska i, då det inte står med i fyllningen, men under gör såhär?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close