Rostad färskpotatis med sparris och champinjoner

Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis! Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter. Så himla fräscht, somrigt och gott. Du kan även smaksätta potatisarna med timjan, rosmarin eller vitlök. Kall bearnaisesås passar perfekt bredvid.  

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen med läckra middagstips😀 

6-8 portioner
1 kg färskpotatis
250 g färsk grön sparris
250 g färska champinjoner
1 gul lök
Ca 3/4 dl olivolja (lite mindre än 1 dl)
15 g smör
Salt & peppar

Recept på kall bearnaisesås hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Tvätta potatisen ordentligt. Om färskpotatisarna är stora så kan du dela dom i halvor, är dom små så behåller du dem hela. Lägg på en ugnsplåt. Krydda med salt, peppar, ringla olivolja över och rosta sedan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Under tiden potatisen rostas så kan du förbereda resten av grönsakerna.

Hacka löken i tärningar, skiva champinjonerna, dela sparrisen i 3 delar. Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i champinjonerna och stek i ca 4-5 min. Vänd slutligen i sparrisen och stek i 1 min. Krydda med salt och peppar.

Ta ut potatisen från ugnen. Häll den stekta sparrisblandningen över. Blanda allting och ställ tillbaka plåten i ugnen igen. Rosta grönsakerna i ca 10 min till. Servera med önskat tillbehör. MUMS!

Join the Conversation

  1. Såg dig med din härliga personlighet på Sofia Daléns youtube-kanal, det såg så gott ut. Om jag vill byta ut lammfärsen mot vegofärs när man tillagar kebab i långpanna, behövs pannan oljas? Är formbara-färsen tillräcklig fet för att inte bränna fast utan olja?

  2. Isabella says:

    Kan man använda fastpotatis istället? Det är inte alltid det finns färskpotatis….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close