Sfogliata napoletana- Napolitansk smördegspaj

Frasig och lättlagad italiensk smördegspaj med mozzarella, tomat, oliver och basilika. Passar lika bra att avnjutas som en hel måltid, på buffen eller som tillbehör vid maten,

4-6 portioner
2 st smördegsrullar (á 225 g)
250 g minimozzarella
250 g körsbärstomater
Ca 1 dl oliver
Ca 2 msk olivolja
Färsk basilika
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg en smördegsplatta i en ugnsform, ca 30×20 cm. Lägg den andra smördegsplattan över, vik smördegen över kanten på formen. Nagga hela smördegen med en gaffel, baka gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Smördegen kommer att resa sig, när du tar ut den från ugnen trycker du försiktigt ner smördegen med handen.

Dela körsbörstomaterna i halvor. Sprid ut tomaterna jämnt över hela smördegen, lägg mozzarella bland tomaterna. Tillsätt oliver, krydda allting med salt, peppar, ringla 1 msk olivolja över. Baka mitt i ugnen i 12 min. Toppa med basilikablad, ringla olivolja över och servera!

Join the Conversation

  1. Alltså, vad jag blir sugen på denna! Den ser supergod ut. Får testas, imorgon!

  2. Pia frohm says:

    Så god paj
    Dessvärre hade jag en för stor form, kan du ge tips på vart man kan köpa den du använde.
    Tack och sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close