Smashed burger med extra allt

Idag fyller min son 10 år och dagen till ära bjuds det på en lyxig och maffig hamburgare extra allt! Smashad burgare är en favorit här hemma. Med cheddarost, krispig sallad, hemmagjord dressing och karamelliserad lök blir denna burgare alldeles fantastisk god!

 

4 maffiga dubbelburgare
800 g högrevsfärs 
Salt & peppar
8 skivor scheddarost
Karamelliserad lök:
2 gula lökar
Smör och olja till stekning
Hamburgardressing:
0,5 dl majonnäs
2 msk crème fraîche
3 msk chilisås (eller ketchup)
3 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Tillbehör:
Hamburgerbröd, salladsblad, tomat, gurka, jalapeno

Gör såhär:
Börja med den karamelliserad löken: Strimla löken tunt. Hetta upp olja och en klick smör i en gjutjärnspanna eller en stekpanna. Fräs löken på medelvärme i 10 minuter och rör om med jämna mellanrum. Fräs i ytterligare cirka 10 minuter, men nu utan att röra om.
Hamburgardressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.

Hamburgarna: Fördela färsen i 8 delar (varje del ska väga 100 g) och forma till bollar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg 4 bollar i en stor stekpanna (eller 2 st om du har en mindre stekpanna). Pressa bollen till en hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Du kan ha en bit bakplåtspapper på toppen av färsen när du pressar det (fastnar inte på stekspaden då). Stek ca 2 min, krydda ovansidan med salt och peppar, vänd sedan. Pressa lite till och krydda med salt och peppar, stek i ca 2 min. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva. Bygg sedan ihop din burgare och servera genast!

Join the Conversation

  1. Leyla says:

    Hej hej
    Tänkte på den karamelliserade löken i ditt recept. Jag skulle säga att det är “stekt lök” då det inte innehåller socker som karamelliserar löken. Hej svejs!

    1. Minou says:

      Att lägga till socker till löken är en genväg till karamelliserad lök. Löken i sig innehåller socker och om man steker tillräckligt länge karamelliseras löken av sitt eget socker. Det är väntan värt.
      Vilken superburgare killen blev bjuden på! Mums!

  2. Anonym says:

    Hur karamelliserar man lök med socker?

  3. Anonym says:

    Häll på lite tunt lager av sirap på löken så blir det fantastiskt

  4. eller rörsocker

  5. Bustrucker says:

    Precis som Minou säger. Inget socker i karamelliserad lök, utan tålamod och låååång och låååångsam stektid så blir det

  6. Bustrucker says:

    ”Perfekt” skulle det bland annat stå i slutet på mitt inlägg⬆️Undra varför halva inlägget försvann?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close