Snabba vitlöksnaan

Sugen på nygräddade naanbröd med smält vitlökssmör till dagens middag? Då är detta busenkla och snabba recept perfekt! Bröden behöver inte jäsa och steks snabbt i en stekpanna. Bröden påminner lite om scones i konsistensen och är allra godast nystekta och varma. Recept kommer från min kokbok Veckans Matsedel.

6 snabba naan-bröd
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1,5 dl yoghurt (växtbaserad yoghurt funkar alldeles utmärkt)
0,5 dl vatten
1 msk rapsolja
Vitlökssmör:
25 g smör (växtbaserad smör funkar strålande)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja eller koriander

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan yoghurt, vatten och olja i en skål och häll ner i bunken. Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila i 15 minuter under bakduk.

Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett avlångt bröd lite mindre än 1 cm tjocka. Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och pensla bröden med smöret när de är varma. Servera direkt.

Join the Conversation

  1. Natasha says:

    Jag har en fråga.
    Ska det vara en vitlökssmör eller en vitlöksklyfta, som det står i receptet till vitlökssmöret.

    1. Zeina Author says:

      Det ska vara en klyfta 😀

  2. Funkar det att frysa in brödet/degen eller är det bättre att göra en mindre sats om man bara är två personer?

  3. Agneta says:

    Har du ett glutefritt recept på snabba naan? Testade att byta ut mängd vetemjöl till gf mjölmix. Men det blev en smärre katastrof

  4. Angela says:

    Hej 🙂 Kan man ha turkisk yoghurt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close