Sockerkakstårta med bär

En saftig sockerkaka som förvandlas till en lyxig tårta. Fylld med bär och toppad med grädde, jordgubbar och daim. En riktigt god tårta som faller de flesta i smaken. 

2015-04-21 18.20.17-01
kaka4

Ca 10 bitar sockerkakstårta:
Sockerkaka:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd eller kokos till formen
Fyllning
1 dl blåbär (djupfryst eller färsk)
1 dl hallon (djupfryst eller färsk)
Topping
3 dl vispgrädde
1 pkt dubbeldaim
1 ask jordgubbar

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt tills det blir fluffigt och vitt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, sikta ner det i smeten, häll i smöret och vänd försiktigt så allting blandas. Smörj och bröa formen med kokos eller ströbröd. Häll hälften av smeten i formen, strö på blåbär. Lägg över resten av smeten och strö på hallonen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna helt. Garnera kakan med vispad grädde, jordgubbar och avsluta med att strö på krossad daim.
kaka7kaka10kaka5
kaka15kaka19
2015-04-21 18.29.03-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close