Souvlaki- Grekiska kycklingspett

Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen. Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller krämig potatissallad. Gott!

4-6 portioner

900 g kycklingfile
Marinad:
Saften från 1 citron
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Serveringförslag:
Pitabröd
Tzatsiki
Grekisk sallad
Krämig potatissallad

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.

Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen.
I ugn: Värm ugnen till 225° med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 12-15 min.
På grillen: Grilla kycklingen ca 6-8 min på varje sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close